WiFi

WiFi is de gangbare term die wordt gebruikt voor een W-LAN (Wireless-Local Area Network), zodat mobiele devices zoals uw smartphone of uw iPad met het internet kunnen worden verbonden. Sollie.Comm levert zakelijke WiFi oplossingen die aansluiten op uw specifieke wensen en eisen. Afhankelijk van uw wensen, kunnen we een passende oplossing bieden met professionele apparatuur van Mikrotik of Aerohive.

SHO/SME

Een kostenbewuste stabiele WiFi oplossing waarbij veiligheid en stabiliteit de hoogste prioriteit hebben, is gegarandeerd met de apparatuur van Mikrotik en Aerohive. Sollie.Comm levert WiFi ook "As A Service" (WAAS).

De voordelen van WiFi As A Service zijn:

 • Een volledig ingericht en beheerd professioneel WiFi-netwerk
 • Een proactieve controle 7×24
 • Vast bedrag per maand
 • Technische probleemoplossing
 • Een optimale inpandige dekking
 • Geen hoge investeringen
 • Vervanging van defecte toegangspunten
 • Voldoet aan de hoogste beveiligings-eisen
 • Scala aan high-performance AP om de dekking te optimaliseren
 • Schaalbaar (gemakkelijk uit te breiden met extra Access Points)

MKB

Een veilig en robuuste WiFi voor uw eigen gebruikers en/of een gastennetwerk? Sollie.Comm draagt zorg voor de inmeting en een optimaal renderend WiFi signaal. In het MKB-segment zetten we afhankelijk van de toepassing, zowel Mikrotik als Aerohive in. Met beide merken is kwaliteit en veiligheid optimaal gewaarborgd.

Enterprise/Overheid

Voor veeleisende organisaties, high density omgevingen en multi-site ondernemingen, heeft Sollie.Comm oplossingen die bedrijfszekerheid en continuiteit als belangrijkste kenmerken hebben. Sollie.Comm gebruikt voor deze complexe oplossingen Aerohive.

 • Ontworpen voor lineaire schaalbaarheid
  De architectuur zonder controllers, voorkomt problemen met netwerk-prestaties, zorgt voor een continue beschikbaarheid, elimineert onnodige kosten en maakt 802.11ac als primaire  Wi-Fi-toegang mogelijk. Opschalen gaat eenvoudig, door simpelweg access points toe te voegen!
 • Ontworpen voor hoge prestaties
  Gedistribueerde verzending van gegevens, voorkomt overbezetting van netwerkonderdelen. Het service- en beveiligingsbeleid wordt toegepast in het AP zèlf en minimaliseert daardoor netwerk-opstoppingen. Dynamic Airtime Scheduling optimaliseert de communicatietijd, vermindert rivaliteit om resources en voorkomt dat langzame gebruikers, de snelle gebruikers vertragen.
 • Ontworpen voor kostenbesparing
  Geen controller-hardware en geen licenties voor nieuwe functionaliteit. Cloud-management verplaatst CAPEX naar OPEX, vermindert de opstartkosten, is schaalbaar, reduceert hardware kosten en is energiezuinig. Ingebouwde mesh-eigenschappen verminderen bekabelingskosten en door geïntegreerde RADIUS, is een aparte RADIUS-implementatie niet nodig.
 • Ontworpen voor gebruiksgemak
  De web-beheerinterface beschikt over een Express-modus voor kleinere netwerken en een Enterprise-modus, voor intuïtief beheer van grote implementaties. Het inzetten van aanvullende IT-bronnen is dus niet nodig. Private Pre-shared Key (PPSK)-functionaliteit biedt beheerders een beveiligingsoptie die net zo eenvoudig is als PSK, maar de veiligheid biedt van 802.1X/EAP.
  Ontworpen voor hoge betrouwbaarheid
  Geen storingen of vertragingen, veroorzaakt door controllers. Het dataverkeer is flexibel en robuust door redundant Ethernet, dynamic mesh forwarding en upstream IP-tracking. Kenmerken voor het betrouwbaar functioneren van nevenlocaties zijn onder andere de; volledig gedistribueerde intelligentie, het doorsturen van lokale data, geïntegreerde RADIUS en RADIUS-caching.


 

 

De snelste WiFi in uw pand?

Onze experts denken graag met u mee

"Ik heb geen klanten, ik heb relaties"

Rosemarie Wezeman-Berends - Verkoop binnendienst

Rosemarie