Cedergroep Ceder groep

Cedergroep is een bestuur waaronder vijf middelbare scholen ressorteren. De scholen, drie in Amsterdam, één in Amstelveen en één in de Ronde Venen met vestigingen in Mijdrecht en Vinkeveen, werken nauw met elkaar samen.

In 2015 trad ik aan als manager bedrijfsvoering van een van de Amsterdamse scholen met twee belangrijke opdrachten. 1. Breng de ICT voorzieningen op orde en 2. zorg voor een betrouwbare en werkende telefonieoplossing. Met trots kijk ik terug op die begin periode waarin ik ook Sollie.Comm heb leren kennen. Op zoek naar een geschikte telefonieoplossing kwam ik uiteraard, in deze tijd van cloud-oplossingen, uit bij VOIP techniek en zo ook bij Xelion.  De CSB (Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert) heeft destijds gekozen voor Xelion en een samenwerking met Sollie.Comm. Dat resulteerde in een uitrol in de zomervakantie van 2015. Onderwijl genoot ik van zon, wind en zeilen op zee en toen ik terugkwam voor het schooljaar 2016-2017, was er sprake van een compleet vernieuwd telefoonsysteem dat vanaf dag één zonder enig probleem functioneerde. Het jaar daarna volgde vanwege de grote tevredenheid op de CSB, het Hervormd Lyceum Zuid in Amsterdam zuid.

In 2018 is besloten de samenwerking tussen bestuur en scholen verder te intensiveren. Mijn rol verschoof van de school naar het bestuur en op mijn advies werd besloten dat de andere locaties, die allen geconfronteerd werden met een aanstaande vervanging van telefooncentrales, aan zouden sluiten bij de CSB en HLZ. In de eerste maanden van 2019 zijn de laatste locaties Mijdrecht en Vinkeveen aangesloten en sindsdien is sprake van een telefoonoplossing waarbij de scholen en hun bestuur samen gebruik maken van een omgeving.

Sollie.Comm heeft voor de uitrol garant gestaan en heeft dat naar volle tevredenheid gedaan. Betrouwbaar, doordacht altijd bereid om nog een keer kritisch te kijken naar gemaakte keuzes en flexibel in de oplossing. Kortom, namens de Cedergroep kan ik een ieder een samenwerking met Sollie.Comm van harte aanbevelen.

Mart Heertjes - Hoofd Huisvesting & Facilitaire zaken Cedergroep