Vacature Supportdesk-Engineer (Netwerk en Telecom)

Geschreven op 08 april 2021.


De Sollie Groep

De Sollie Groep is een onafhankelijke netwerk- en telecomprovider die inmiddels ruim 20 jaar succesvol opereert in het MKB, de Zorg, het Onderwijs en de Notarisbranche. Een familiebedrijf met een goede naam in de regio Noord- en Oost-Nederland, vanwege de kwaliteit en professionaliteit van haar dienstverlening.

De Sollie Groep is ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510 gecertificeerd en is daarnaast al vele jaren erkend praktijkopleider voor MBO ICT in de regio Noord- en Oost-Nederland.

De kernwaarden van de Sollie Groep zijn openheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid. Het gaat ons niet om het verkopen van zoveel mogelijk producten en diensten, maar om het leveren van hetgeen past bij wensen en ambities van de klanten. Betrouwbare diensten tegen een acceptabele prijs.

Om deze goede naam ook op langere termijn vast te houden, selecteert de Sollie Groep nieuwe medewerkers zorgvuldig. Kennis en kunde zijn daarbij belangrijk, maar persoonlijkheid is doorslaggevend. Onze mensen zijn collegiaal, betrokken, hulpvaardig en klantgericht, en vinden het prettig om te werken in een familiaire sfeer met oog voor elkaar.

De vacature

Met de gestage groei van de Sollie Groep, is de Divisie Operations uitgegroeid tot een zeer professionele Supportorganisatie die de afhandeling doet van alle klantprojecten (voorbereiding, uitrol, nazorg) en de dagelijkse afhandeling van incidenten en changes. Operations verzorgt trainingen voor partners, ontwikkelt content voor het kenniscentrum ten behoeve van partners, doet productontwikkeling en verzorgt het interne systeembeheer en de ontwikkeling en het beheer van de eigen platforms (SIP, VM-Ware), de eigen applicaties (CRM, Websites, Klantportalen e.d), en het eigen netwerk van de Sollie Groep.

Binnen Operations is behoefte aan uitbreiding van het team op de Supportdesk. Het gaat daarbij om een binnendienstfunctie ten behoeve van support en remote beheer van verbindingen, telefonie-omgevingen (VoIP), switching, routing, WiFi en netwerkinrichting (incl. security). 

Wat verwachten we van je?

 • Kennis en ervaring m.b.t. netwerkomgevingen (LAN/WAN/Wireless)
 • Kennis/Ervaring m.b.t. Firewalls, Routers, Switches, WiFi, VPN, VLAN en IP(subnetten)
 • Kennis/Ervaring m.b.t. (managed) Telefonie oplossingen (VoIP), zoals Xelion, Innovaphone, Broadsoft
 • Een positieve instelling, organisatietalent en probleemoplossend vermogen
 • Een klantvriendelijke houding en bijpassende communicatieve vaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, Engels en/of Duits is een pré
 • Kennis/Ervaring met Security (denken) en appliances
 • Kennis/Ervaring m.b.t. inrichting en beheer van Windows 10, office 365 en Teams is een prè, alsook

Kortom een Engineer met enige relevante ervaring die toe is aan een nieuwe stap naar een professioneel bedrijf met leuke collega’s en veel technische kennis.

Wat ga je doen?

 • Klanten te woord staan die problemen ervaren en/of aanpassingen wensen
 • Tickets aanmaken en opvolgen of zorgen voor opvolging
 • Communiceren met klanten over de voortgang van lopende tickets
 • Deelnemen aan wekelijkse teamvergaderingen over lopende zaken
 • Meehelpen bij productontwikkeling
 • Remote beheer en troubleshooting bij klanten
 • Inkomende supportmail afhandelen
 • Inkomende meldingen vanuit systeemmonitoring afhandelen
 • Sparringpartner zijn voor onze Salesafdeling m.b.t. klantvragen
 • Bijdragen vanuit eigen inzicht en ervaring(en) aan de continue ontwikkeling, verbetering en beveiliging van onze producten, dienstverlening en (interne) procedures   

Wat krijg je daar voor terug:

Je gaat werken bij een bedrijf vol enthousiaste collega’s die zich verbonden voelen met het bedrijf. Collega’s die over het algemeen al meer dan 5 jaar bij het bedrijf werken. Een bedrijf met een fijne sfeer op kantoor, waar geïnvesteerd wordt in de medewerkers, waar je goed wordt ingewerkt en waar je je kunt ontwikkelen. Jaarlijks zijn er meerdere personeelsuitjes, minimaal één maal per jaar met eventuele partner. Er is een transparant salarisgebouw dat ruimte biedt voor groei, afhankelijk van jouw niveau en ontwikkeling. Het gaat om een full-time baan (40 uur) met een salarisindicatie afhankelijk van kennis, leeftijd en ervaring, tussen de €2.200,00 - €2.700,00 per maand, 24 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en de mogelijkheid om in de pensioenregeling te worden opgenomen.

Interesse en vragen? Neem contact op met Rob van der Woude, Manager Operations 06-13300254 of mail naar rob@sollie.nl. Je kunt natuurlijk ook direct je motivatiebrief en CV sturen naar pz@sollie.nl onder vermelding van “vacature supportdesk engineer”.