Moulijn Netwerk Notarissen bespaart € 14.000,00 op jaarbasis

Geschreven op 12 september 2014.

Als notaris ben je bedreven in je vak, weet je alles van erfrecht, testamenten, etc. Doorgaans wil je dáár dan focus op hebben en vooral niet bezig zijn met ICT en ICT-infrastructuur. Op de wat grotere kantoren is er vaak nog wel een medewerker die daar “handig” in is en deze portefeuille toebedeeld krijgt, maar ook dan is vaak de kennis t.a.v. de ontwikkelingen op ICT-gebied, toch enigszins beperkt.

Een goed voorbeeld is Moulijn Netwerk Notarissen. Dit kantoor bestaat inmiddels uit twee vestigingen; Huizen en Blaricum. In de loop der jaren is er steeds meer infrastructuur bij gekomen. Binnen Moulijn Netwerk Notarissen heeft Barbara van der Meulen-Grippeling de zorg over de ICT-omgeving.

“Natuurlijk kan ik in hoofdlijnen de behoeften van het kantoor vertalen naar ICT-leveranciers en omgekeerd kan ik prima de technische mogelijkheden richting ons kantoor vertalen, maar ik kan natuurlijk niet beoordelen of bepaalde infrastructuur wel volledig wordt uitgebuit of inmiddels misschien overbodig is geworden. Het was dan ook een verademing dat Sollie • Comm onze infrastructuur eens grondig tegen het licht wilde houden en in kaart kon brengen wat we konden opdoeken.”

“De efficiënte oplossingen die Sollie • Comm aandroeg, bleken uiteindelijk een besparing van ca. € 14.000,00 per
jaar op te leveren. Niet alleen door het opdoeken van ISDN- en ADSL-abonnementen maar ook door gebruik te
gaan maken van VoIP, waardoor je tegen veel lagere gesprekstarieven belt.”

“Ook heeft Sollie • Comm onze telefooncentrales helemaal up to date gemaakt, zodat we weer met de meest actuele software versies werken. Daarnaast hebben we het service contract wat voorheen bij KPN liep overgeheveld naar Sollie • Comm.”

“Afgezien van het feit dat dat goedkoper is, zijn de lijntjes met de medewerkers van Sollie • Comm ook nog eens veel korter en prettiger. Het contact is persoonlijk en we hebben altijd gelijk een deskundige aan de lijn.”

“We hadden vanuit onze centrale organisatie al gehoord dat Sollie • Comm een goede naam heeft met veel ervaring binnen het notariaat, maar nu hebben we het zelf ervaren en ik moet zeggen dat we zeer content zijn met de dienstverlening van Sollie • Comm.”

Barbara van der Meulen-Grippeling
Moulijn Netwerk Notarissen