VoIP (Voice Over IP)


Bij Voice over IP (VoIP) wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op data-netwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak- en data samen te voegen. Er is nog slechts één infrastructuur nodig. Bovendien kunnen nieuwe producten en diensten worden ontwikkeld. Het werken met op VoIP gebaseerde telefooncentrales is binnen bedrijven inmiddels gemeengoed geworden.

Sollie • Comm heeft de laatste jaren met succes gewerkt aan het bouwen van een eigen VoIP-platform, en in samenwerking met onze leveranciers aan het integreren van VoIP in het bedrijfsleven. Dit is bekroond met de Product Innovation Award 2009 welke we in maart 2010 hebben mogen ontvangen.


Bedrijfsmatige toepassingen:

Thuiswerkplekken

Middels VoIP is het mogelijk om op een thuiswerkplek een (systeem) telefoon te plaatsen die virtueel deel uitmaakt van de (bedrijfs) telefooncentrale.

De thuiswerker kan telefoongesprekken voor het bedrijf aannemen, doorverbinden en, indien gewenst, zien welke medewerkers binnen het bedrijf bezet zijn. De gesprekken tussen de thuiswerkplek en het bedrijf zijn gratis.


Vestigingen koppelen

Een andere toepassing die interessant kan zijn voor bedrijven, is het koppelen van vestigingen via IP (internet).

Hierdoor is het mogelijk om virtueel één telefooncentrale te configureren binnen bijvoorbeeld drie vestigingen, waarbij er maar één telefoniste dienst doet voor alle drie de vestigingen. Alle toestellen (binnen deze 3 vestigingen) zijn met een intern toestelnummer aankiesbaar en naar al deze toestellen kunnen gesprekken worden doorverbonden.

Gesprekken tussen de vestigingen (dus ook gesprekken die de telefoniste van de ene naar de andere vestiging doorverbindt) zijn gratis.

Sollie • Comm biedt op maat gemaakte oplossingen.
Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Indien u meer informatie wenst verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Sollie • Comm B.V. Dedemsvaart | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden