CMS - Content Management System

Een website is tegenwoordig geen statische presentatie meer op het internet. Eén van de meest voorkomende wensen op websitegebied is de mogelijkheid voor het zelf beheren van de website. De teksten, afbeeldingen en overige data op een website moeten altijd actueel zijn en het snelst (en meest voordelig) kan dit met een CMS-pakket.

Sollie • Comm heeft een eigen CMS-pakket ontwikkeld waarmee uw complete website kan worden bijgehouden. Het CMS-pakket bieden wij modulair aan. Dat wil zeggen dat u kunt kiezen welke modules u gaat gebruiken en deze afneemt. Modules waar u geen gebruik van wenst te maken worden niet geïnstalleerd en u hoeft dus niet te betalen voor iets wat u niet gaat gebruiken. Uiteraard is het later wel mogelijk om gemakkelijk een module toe te voegen.

De modules die wij aanbieden zijn:

 

CMS Pagebuilder

Met deze module is het mogelijk om zelf pagina's aan te maken, te vullen, te wijzigen en te verwijderen. Ook kunnen kernwoorden opgegeven worden. Ten behoeve van Google is het mogelijk zelf de titel en “url” van de pagina op te geven. Ook kan er een korte omschrijving van de pagina worden ingevoerd.
 

CMS Gastenboek

De berichten in het gastenboek kunnen worden aangepast of verwijderd. Ook is het mogelijk om gebruikers de toegang tot het plaatsen van berichten te ontzeggen. De berichten kunnen direct in het gastenboek geplaatst worden of pas nadat een admin / moderator het bericht heeft goedgekeurd. Ook is het mogelijk om het aantal gebruikers dat gelijktijdig in kan loggen, te limiteren.
 

CMS Menubuilder

Hiermee kunt u zelf uw menu's aanmaken en deze koppelen aan pagina's of modules, inclusief submenu's en rechten op gebruikersgroepen. Het is mogelijk om meerdere menu's weer te geven op één pagina van uw website.
 

CMS Webshop

De webshop is een module die wat meer maatwerk vereist. Er is tenslotte geen webshop gelijk. De standaard functies in de webshop zijn onder andere het plaatsen van producten. Deze zijn te verdelen in (door u zelf in te stellen) categorieën en subcategorieën. De producten kunnen een prijs per eenheid en/of een stuk-prijs krijgen. De geplaatste orders kunnen voor verwerking worden gecontroleerd, waarbij een order bijvoorbeeld goedgekeurd of verwijderd kan worden. Tevens is het mogelijk om iDEAL bij uw webshop te integreren.
Het verdient de aanbeveling om deze module in een persoonlijk gesprek goed door te spreken.
 

CMS Assortiment

Wilt u alleen uw assortiment tentoonstellen op uw website, maar geen directe bestelmogelijkheid in de vorm van een “shop”, dan is de assortiment-module de meest aangewezen oplossing. Net als bij de webshop is het mogelijk om producten te plaatsen in zelf te definiëren categorieën. Hierbij kan een naam, type, omschrijving en eventueel een prijs-suggestie ingesteld worden. Ook kan er een aantal afbeeldingen worden toegevoegd per product. Deze afbeeldingen kunnen naar wens op de website in bijvoorbeeld een carrousel of slide-show getoond worden.
 

CMS Nieuws

De CMS Nieuws-module stelt u in staat om altijd actueel te zijn. Plaats het laatste algemene- of bedrijfsnieuws op uw website. U kunt de looptijd vooraf vaststellen en het bericht een google-vriendelijke url-opmaak meegeven. De nieuwsberichten kunnen worden ingedeeld in categorieën, om voor u en uw bezoekers een makkelijk overzicht te houden of om bijvoorbeeld een archief per maand/jaar op te bouwen.
 

CMS Zoekfunctie

Hiermee kan binnen de web-pagina's gezocht worden op de ingegeven zoekwoorden. Het is ook mogelijk om te zoeken binnen de geïnstalleerde modules.
 

CMS Statistieken

Deze module wisselt informatie uit met google-analytics. Hiermee is het mogelijk om zeer gedetailleerd bezoekers-statistieken te bekijken. Voor alle mogelijkheden van Google Analytics verwijzen we u graag naar http://www.google.nl/analytics.
 

CMS Agenda

In de agenda-module in het CMS kunt u zelf gemakkelijk agendapunten inplannen. Deze kunnen worden toegekend aan zelf in te stellen agenda-groepen met bijbehorende rechten. Zo kan bijvoorbeeld alleen de groep 'bestuur' in de bestuursagenda kijken, terwijl de 'onderhouds-agenda' wel voor iedereen toegankelijk is.
 

CMS Documents / Library

In deze module kunt u een bibliotheek opbouwen van bijvoorbeeld notulen, verslagen of afbeeldingen. De bestanden kunnen in (sub)categorieën worden ingedeeld. Eventueel kan er nog met een rechten-systeem worden bepaald, wie welk bestand mag bekijken.
 

CMS Fotoalbum

Met deze module is het mogelijk om fotoalbums te beheren. Foto's worden automatisch geschaald naar een passende grootte voor uw website. De foto's kunnen op uw website getoond worden met een aantal verschillende visuele effecten.
 

CMS Portfolio / Producten

Dit is een module om uw projecten of portfolio te tonen aan uw bezoekers. Foto's en omschrijvingen kunnen aan projecten worden toegevoegd, waarna op de website de foto's in een carrousel kunnen worden weergegeven.
 

CMS Mailing / Nieuwsbrief

Via een aantal vooraf ingestelde templates kunt u een mailing samenstellen en verzenden naar een lijst ontvangers. Elke mail kost 1 credit. Bij afname van deze module krijgt u standaard 2500 credits. Zodra u geen credits meer heeft kunt u met behulp van iDEAL gemakkelijk extra credits aanschaffen.

Sollie • Comm B.V. Dedemsvaart | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden