Sollie.Comm verloot tablet na Open Bedrijvendag

Geplaatst op 20 april 2018.

De Open Bedrijvendag in het voormalige “Avereest” op 7 april j.l., was een ongekend succes. Er werd massaal gehoor gegeven aan de uitnodiging van maar liefst 47 bedrijven, om een kijkje te komen nemen achter de schermen. Eén van de deelnemende bedrijven was Sollie.Comm, de telecom- en internetprovider uit Dedemsvaart. Belangstellenden konden niet alleen een goede indruk verkrijgen van wat er gebeurt binnen deze organisatie, maar ook een heuse tablet, die onder de bezoekers werd verloot. De gelukkige winnaar is inmiddels bekend.

Al vóór 10:00 uur was er druk verkeer vanuit o.a. het Dedemsvaartse dorpscentrum richting industrieterreinen van zowel Dedemsvaart als Balkbrug. Via diverse media waren er in aanloop naar 7 april, oproepen en uitnodigingen uitgegaan voor de Open Bedrijvendagen. Ook van buiten Dedemsvaart en Balkbrug, kwamen veel mensen toestromen. Alleen al op basis van de bezoekersaantallen, kan al gesproken worden van een groot succes.

Ook Sollie.Comm had haar vestiging in Dedemsvaart opengesteld voor het publiek. Al vóór de officiële opening om 10:00 uur door Burgemeester Snijders, reden de eerste auto’s en fietsers het terrein aan de Newtonstraat op.

Bij binnenkomst van de bezoekers vielen regelmatig dezelfde woorden; “We hebben altijd al gedacht, wat zou daar toch gebeuren in dat gebouw”. Het karakteristieke bedrijfspand van Sollie.Comm spreekt voor veel mensen tot de verbeelding, maar een exacte voorstelling van wat er binnen zo’n bedrijf gebeurt, blijft altijd wat moeilijk te maken.
Men werd echter niet lang in het ongewisse gelaten. Bij binnenkomst in de entréé, was gelijk een bedrijfsfilm te zien waarin de belangrijkste activiteiten van Sollie.Comm werden aangestipt. Wie liefst op eigen gelegenheid door het pand wilde lopen, kon middels duidelijke route-pijlen, zijn of haar weg in het bedrijf vinden, maar uiteraard stond er ook personeel van Sollie.Comm klaar om een rondleiding te geven. Na een bezoekje aan de fraai uitgeruste showroom die tevens dienst kan doen als vergaderzaal, kon men een kijkje nemen in het indrukwekkende Network Control Centre op de eerste verdieping. Hier werd het de bezoeker duidelijk dat Sollie.Comm niet alleen leverancier is van telecom- en internetoplossingen bij klanten op locatie, maar dat dit bedrijf ook telecom-operator en internetprovider is, met eigen netwerken, in vooraanstaande datacenters. Op grote schermen was te zien hoeveel gesprekken er over de telecomplatformen werden afgehandeld, waar de pieken op een werkdag zitten, etc. Alle KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) werden doorlopend gemonitord.

Ook andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld glasvezel-lassen, werden uitvoerig gedemonstreerd. Met verwondering, maakten vele bezoekers kennis met de wondere wereld van telecom. Veelvuldig was te horen; “Nooit geweten dat dit hier allemaal gebeurt”.

Er viel bovendien nog het één en ander te winnen. Bezoekers konden middels “volgen” en “delen” op social media, kans maken om een tablet te winnen. Inmiddels is de gelukkige winna(a)r(es) bekend en heeft deze de begeerde tablet in ontvangst mogen nemen.
“De Open Bedrijvendag heeft uiteindelijk alleen maar winnaars opgeleverd” licht eigenaar Mark Sollie toe. “De bezoekers en belangstellenden hebben interessante bedrijven kunnen bezoeken, de deelnemende ondernemers hebben  hun bedrijven kunnen promoten en een enkeling viel ook nog eens in de prijzen. Open Bedrijvendag 2018 was een geweldig succes!”

Open bedrijvendag 2018 - Wat is er te doen?

Geplaatst op 29 maart 2018.

Kom kijken bij Sollie.Comm tijdens de Open Bedrijven Dag.

Op 07-04-2018 wordt in Dedemsvaart en Balkbrug de Open Bedrijven Dag georganiseerd. Op deze dag kunt u tussen 10:00 uur en 15:00 uur een kijkje komen kijken bij diverse bedrijven in de regio. Tijdens deze dag kunt u ook ons bedrijf bezichtigen.

Wat is er te doen?

Tijdens deze open dag krijgt u een rondleiding door ons bedrijf en worden er onder andere de volgende demonstraties gegeven:

- Demonstratie glasvezel lassen
- Demonstratie telefonie
- Demonstratie Wifi

Op deze open dag zijn er medewerkers aanwezig van al onze afdelingen. Zij vertellen u graag meer over onze werkzaamheden en kunnen ook eventuele vragen beantwoorden.

De eerste 200 bezoekers krijgen bij het bezoek aan ons bedrijf een presentje, uiteraard is er ook een hapje en een drankje aanwezig. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig.

Winactie

Ook is er een winactie waarbij u een Asus Android tablet kunt winnen! Om kans te maken op deze prijs moet u ons volgen op Facebook of Twitter. Volgende week zullen wij een loting houden onder alle volgers en contact opnemen met de winnaar.

Een overzicht van alle deelnemende bedrijven kunt u vinden op: http://www.wiewildatniet.nl/openbedrijvendag/
Wij zien u graag tijdens de open bedrijven dag op 7 april.

Sollie doet mee aan de Open Bedrijven Dag

Geplaatst op 01 februari 2018.

Kom kijken bij Sollie.Comm tijdens de Open Bedrijven Dag.

Op 07-04-2018 wordt in Dedemsvaart en Balkbrug de Open Bedrijven Dag georganiseerd. Op deze dag kunt u tussen 10:00 uur en 15:00 uur een kijkje komen kijken bij diverse bedrijven in de regio, zo ook bij ons. Tijdens deze open dag krijgt u een rondleiding door ons bedrijf en worden er diverse demonstraties gegeven. Voor de kinderen is er ook vermaak aanwezig.

Muziekkwartier Enschede over Xelion

Geplaatst op 26 oktober 2017.

Muziekkwartier Enschede; sprankelend cultureel hart van Twente

In 2008 zijn 6 culturele instellingen gaan samenwerken vanuit een spectaculaire locatie in het centrum van Enschede.  Het Muziekkwartier omvat diverse podia voor theater en muziek en beschikt  daarnaast over 11 oefenruimtes en een balletstudio. Jaarlijks worden ruim 400 voorstellingen geprogrammeerd voor ruim 150.000 bezoekers. Ook vinden er talloze congressen en speciale evenementen plaats.

Clemens Mos is Manager Algemene Zaken van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en vertelt hoe 6  organisaties met eigen specifieke wensen samen tot de keuze van een nieuw telefonie/communicatie systeem zijn gekomen.

De traditionele telefooncentrale schiet tekort

“Onze zoektocht begon toen we er achter kwamen dat de telefooncentrale steeds minder aansloot op de wensen van gebruikers” legt Clemens uit. “Vervolgens is een projectgroep gestart met een inventarisatie van wensen. In ons geval een bijzondere klus omdat we eigenlijk op zoek gingen naar een communicatiesysteem dat geschikt is voor 6 behoorlijk uiteenlopende instellingen”. De nieuwe telefonieomgeving moest uiteraard in de eerste plaatst stabiel en betrouwbaar zijn. Maar ook functioneel zijn er enkele eisen die doorslaggevend in de selectie zijn geweest.

Gebruikersgemak

Met de komst van Xelion is ook werken met de softphone op de PC geïntroduceerd. “De Xelion softphone is heel gebruikersvriendelijk en dat nodigt uit om er mee te werken. De informatie wordt logisch en overzichtelijk gepresenteerd. Functies als adressenboek, beschikbaarheid van collega’s, het maken van gespreksnotities voegen echt iets toe voor de gebruiker”.

De softphone is gratis beschikbaar voor elke gebruiker en je hebt er geen training voor nodig. Naast bellen, chatten, sms zijn er talloze handige functies beschikbaar zoals wallboards, terugluisteren gesprekken of het bijhouden van takenlijsten.

Integratie CRM

Tijdens de selectie kwam naar voren dat de integratie van telefonie en CRM verrassend veel voordelen biedt. “We werken met Profit InSite van Afas. Alle klantgegevens worden daar vastgelegd. Door de koppeling van Afas met Xelion wordt met een pop up automatische een contactkaart geopend als er een klant belt. Dat is erg handig voor onze kassa en verkoopafdeling. Gemaakte afspraken worden direct getoond en nieuwe contactmomenten worden direct toegevoegd.”

App voor ambulante medewerkers

Xelion heeft een mobiele app waarmee medewerkers altijd verbonden zijn met het centrale telefoniesysteem. “Wij hebben veel intern mobiele mensen die voortdurend op verschillende plekken binnen ons gebouw aan het werk zijn. Vroeger hadden deze mensen een DECT telefoon. Met de komst van Xelion hebben we de DECT installatie kunnen opruimen”.

De Xelion app werkt in combinatie met elk mobiel netwerk, dus je hoeft geen nieuwe abonnementen af te sluiten. Naast bellen en een compleet adresboek beschikt de app ook over functies als chat, presence, agenda en mail.

Conclusies

Met de keuze van Xelion heeft het Muziekkwartier een veelzijdig en stabiel telefoniesysteem. “We wilden niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, maar een systeem met hele goede prijs/kwaliteit. Met Xelion hebben we een goede keuze gemaakt want het systeem is functioneel compleet.”

Alle functionaliteit in Xelion wordt voor een vaste prijs aangeboden. Geen kleine lettertjes of onaangename facturen als je extra functies wilt gaan gebruiken. “Daarnaast is het prettig om te zien dat gebruikers ook daadwerkelijk met de nieuwe mogelijkheden zoals de app en softphone gaan werken. Zo wordt het mogelijk slimmer te werken en de service naar bezoekers te verbeteren”.

 

 

 

Vacature PHP Developer

Geplaatst op 01 oktober 2017.

Functie-inhoud:

Je gaat je primair bezig houden met het (door) ontwikkelen van interne systemen (ordersystemen, facturatiesystemen, CRM systemen) en websites, eventueel aangevuld met opdrachten van onze klanten.  

Je gaat werken op onze locatie in Dedemsvaart binnen een jong en informeel team. Je hebt ervaring met projectmatig werken en bent zelfsturend als het gaat om voortgangs- en kwaliteitsbewaking. De interne klant is voor jou uitgangspunt bij het ontwikkelen van functionaliteit en je beseft dat het juist en doelmatig gebruik van interne applicaties valt en staat met gebruikersacceptatie.  

Functie-eisen:

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau
 • Aantoonbare ervaring als PHP Developer
 • Uitstekende kennis van PHP en MySQL
 • Goede kennis van XML, HTML, Javascript en CSS
 • Goede kennis van Javascript en AJAX technieken
 • Ervaring met object georiënteerd programmeren
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Goede beheersing van de Engelse taal
 • Adequate communicatieve- en sociale vaardigheden, representatief, zelfstandig en stressbestendig
 • Ervaring met projectmatig werken (bijvoorbeeld Prince-2, AGILE, SCRUM)

Overige eisen:

 • Representatief voorkomen
 • In het bezit van rijbewijs-b
 • Presentatievaardigheden
 • Teamplayer
 • Inlevingsvermogen (gebruikersbeleving)
 • Overtuigend
 • Accuraat
 • Verantwoordelijk
 • Oog hebben voor stakeholder interests (management EN gebruikers)

Functie-wensen (belangrijke pré):

 • Ervaring met API integraties
 • Kennis van Linux
 • Ervaring in de telecomsector

Geïnteresseerd?

Wanneer jij overtuigd bent van je kwaliteiten, je jezelf herkent in bovenstaand profiel en je wilt werken binnen een innovatieve, dynamische en hands-on bedrijfscultuur, laat ons dan kennis met je maken!

Je kunt je interesse voor deze vacature, inclusief CV in PDF formaat, versturen naar info@sollie.nl t.a.v. Rob van der Woude onder vermelding van de vacature PHP Developer. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Marcel Eggengoor op 0523-610878.

Waarschuwing voor hosted PABX-fraude

Geplaatst op 09 juni 2017.

Deelnemers van het fraudeconvenant vragen graag uw aandacht voor een actuele fraudecasus.

Sinds juni 2015 zijn fraudeurs actief die met verschillende bedrijfsnamen contracten afsluiten voor VoIP Hosted telefonie. Daarbij wordt soms ook nog een contract afgenomen voor mobiele telefoniediensten. Op dit moment lijkt er een opleving te zijn van deze fraude.

Aanmeldingen vinden meestal online / per mail plaats na een eerste kort telefonisch contact. Na verkregen telefoonnummers en activatie volgt manipulatie van de VoIP Hosted PABX waarna massaal wordt uitgebeld naar dure 0900-nummers. Uiteraard wordt er vervolgens niet betaald en zijn oorspronkelijk afgegeven 06-nummers en mailadressen niet meer bereikbaar en/of wordt er niet meer gereageerd.

Diverse bedrijven zijn al het slachtoffer geworden. Zo’n fraudegeval kan binnen een week tot een enorme schade leiden. Er zijn bedragen van €50.000 tot €200.000 bekend. Er wordt gebruik gemaakt van namen van bestaande bedrijven die bij de KvK staan geregistreerd.

Ondernemingen die mogelijk slachtoffer zijn geworden kunnen contact op nemen met het operationele aanspreekpunt voor telecom-fraude binnen de Nationale Politie. Het Frontoffice Fraude Financieel voor Noord-Nederland is: frontoffice-fraude-financieel.noord-nederland@politie.nl 088 - 167 36 33

Wat te doen bij fraude / oneigenlijk gebruik

Bent u, of een van uw klanten, slachtoffer geworden van telecomfraude / oneigenlijk gebruik van 090x-nummers? Hanteer dan het volgende stappenplan:

 • Meld de fraude bij de nationale Politie Frontoffice Fraude Financieel
 • Maak het nummer dat oneigenlijk wordt gebruikt niet aankiesbaar,
 • Doe aangifte bij de politie,
 • Deel kennis over de fraude in de keten door een melding bij COIN via fraudemelding@coin.nl

Vermeld bij een fraudemelding de volgende details: 

 • Datum en tijdstip van constatering,
 • een korte bondige omschrijving van het mogelijke oneigenlijk gebruik,
 • status van de case,
 • indicatie omvang schade,
 • betrokken B-nummer(s).

Uw melding wordt uiteraard vertrouwelijk en geanonimiseerd behandeld.

Om fraude te voorkomen is het dus van belang om aanmeldingen van nieuwe klanten te verifiëren. Controle op het bestaan van het bedrijf via de KvK is daarbij niet voldoende. De simpelste methode is om het bedrijf op internet op te zoeken, het daar getoonde algemene nummer van het bedrijf te bellen en te verifiëren of er daadwerkelijk sprake is van een wens om hosted telefonie af te gaan nemen. Meestal worden namelijk bij aanvragen alleen mailadressen en mobiele nummers afgegeven door de fraudeurs. Ook zegt men vaak zelf de installatie en configuratie te kunnen verzorgen wat op zich vreemd is omdat dat specifieke kennis vereist die niet logischerwijs verwacht mag worden bij het bedrijf waarvoor men zich uitgeeft. 

Om fraude te beperken is het instellen van een limiet op de belkosten en/of het blokkeren van betaalnummers voor nieuwe klanten een optie.      

Informatieavonden glasvezel buitengebied Vechtdal

Geplaatst op 13 mei 2017.

Deze maand worden er 5 informatieavonden georganiseerd over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van het Vechtdal. Wij zullen aanwezig zijn op alle informatieavonden.

De informatieavonden vinden plaats op de onderstaande data en locaties:
 

Datum Plaats Locatie Adres

Maandag 22 Mei

Ommen

De Lindenberg

Balkerweg 17a

Dinsdag 23 Mei

Lemele

Zaal Dijk

Korteveldsweg 3

Maandag 29 Mei

Dalfsen

Het Roode Hert

Hessenweg 41

Dinsdag 30 Mei

Hoonhorst

Zaal Kappers

Kerkstraat 7

Woensdag 31 Mei

Nieuwleusen

De Deel

Den Hulst 180

De informatieavonden beginnen om 19:30 uur en duren tot uiterlijk 21:30 uur.
 

Vaste- en mobiele telefonie op één factuur

Geplaatst op 25 april 2017.

Zowel vaste- als mobiele telefonie op één factuur?

Het is praktischer en goedkoper!

 

Bij Sollie.Comm kunt u nu ook uw mobiele abonnementen onderbrengen en als u ook vaste telefonie van ons heeft, kunnen de abonnements- en verbruikskosten op één en dezelfde factuur komen. Indien u wilt kan zelfs ook uw internetverbinding op diezelfde factuur worden meegenomen.

Onze mobiele abonnementen werken op het betrouwbare netwerk van KPN, wat naast optimale bereikbaarheid nog een groot aantal voordelen biedt;

 • Betrouwbaar via het beste en snelste netwerk van Nederland (KPN)
 • Schaalbaar (blokexpiratie)
 • Maatwerk voor elke gevraagde situatie
 • Mogelijkheden tot vast-mobiel integratie
 • Al uw communicatie op één factuur
 • Eén aanpreekpunt voor al uw communicatie
 • Mogelijkheid tot nummerbehoud
 • Groepsbundels
 • 4G bundels tot 20GB mogelijk
 • Gebruik van KPN Hotspots

Klik hier voor een contact-verzoek. Wij nemen dan snel contact met u op voor een passend advies.

PS:
Heeft u misschien ook nog vragen over de door KPN aangekondigde uitfasering van ISDN?
Klik dan hier voor meer informatie. Wij begeleiden u naar een toekomst-vast alternatief!

KPN gaat afscheid nemen van het traditionele telefoonnet

Geplaatst op 25 april 2017.

In april heeft KPN aangekondigd dat zij afscheid gaat nemen van ISDN en de analoge telefoonlijn zoals we die nu kennen. ISDN gaat helemaal verdwijnen en voor de enkelvoudige analoge telefoonlijn (PSTN) komt er een oplossing, onder de naam EPOTS, echter meervoudig PSTN zal ook volledig worden uitgefaseerd.

De aangekondigde uitfasering is een logische stap. De techniek is verouderd en inmiddels is meer dan 50% van de aansluitingen in Nederland al gebaseerd op het moderne en toekomst-vaste alternatief VoIP. Afgezien van het feit dat de techniek verouderd is, zijn de traditionele PSTN- en ISDN-abonnementen bovendien heel erg duur in verhouding tot de moderne technieken. Mocht u dus nog steeds gebruik maken van ISDN of PSTN, dan is dit wel hèt moment om te gaan acteren.

De oplossing:

Als specialist op het gebied van internet en telecommunicatie, kan Sollie.Comm u natuurlijk een passend alternatief bieden. Dit alternatief heet VoIP ( Voice over Internet Protocol ) en houdt in dat er een breedbandverbinding wordt gebruikt om telefoongesprekken over af te handelen. Dit is een beproefde technologie die Sollie.Comm zelf al ruim 12 jaar met succes bij haar klanten implementeert.

Zoals eerder aangegeven, is meer dan 50% van Nederland inmiddels al overgestapt op VoIP. Ook uw bestaande telefoonsysteem kan met zogenaamde gateway’s (omzetters) gebruik maken van VoIP. Dit doen wij dagelijks, waarmee wij voor onze klanten naast modernisering, vaak ook aantrekkelijke besparingen realiseren.

Graag adviseren en begeleiden wij u in dit proces. We hebben na 12 jaar inmiddels de nodige ervaring…

Neem contact met ons op

Nieuwe productreeks Aerohive

Geplaatst op 08 februari 2017.

Nieuwe productreeks Aerohive Connect biedt bedrijven aanpasbare, schaalbare en betaalbare draadloze connectiviteit

Hoogwaardige WiFi-connectiviteit beschikbaar vanaf 229 dollar per access point

Amstelveen, 1 februari 2017 - Aerohive Networks® (NYSE: HIVE), de snelst groeiende leverancier van oplossingen voor draadloze netwerken, introduceert Aerohive Connect™. Deze nieuwe netwerkoplosing biedt bedrijven toegang tot draadloze connectiviteit en centraal beheer vanaf 229 dollar per access point. Aerohive Connect maakt gebruik van de kracht van cloud-netwerken en de unieke draadloze architectuur Cooperative Control van Aerohive. Gebruikers profiteren daarnaast van de beste klantondersteuning binnen de branche. Aerohive Connect stelt bedrijven in staat om de capaciteit van hun draadloze netwerk naar wens uit te breiden, het netwerkbeheer te vereenvoudigen en moeiteloos te upgraden naar de volledige reeks Aerohive-oplossingen naarmate hun behoeften veranderen.

Aerohive introduceert daarnaast de AP122, een nieuwe zakelijke 801.11ac access point. Aerohive Connect en de AP122 zijn per direct verkrijgbaar. Aerohive zal deze nieuwe oplossingen op 28 februari 2017 demonstreren tijdens een speciaal industrie-webinar getiteld “5 Reasons You Have Been Overpaying for Your Wi-Fi”.

Nieuwsfeiten

 • Aerohive Connect biedt organisaties vanuit de cloud beheerde connectiviteit vanaf een ongekend lage prijs van 229 dollar voor de AP122, het nieuwe 802.11ac access point van Aerohive, en 299 dollar voor de AP130, een van de best verkopende access points van Aerohive. Dit laatste product werd eerder voor een prijs van 599 dollar aangeboden. Aerohive Connect werkt met dezelfde access point-technologie die wordt ingezet voor de grootste en meest veeleisende netwerkimplementaties van Aerohive. Gebruikers krijgen daarnaast toegang tot HiveManager® Connect. Dit is een vereenvoudigde versie van de cloud-gebaseerde oplossing voor netwerkbeheer van Aerohive, de beste klantondersteuning binnen de branche, en een eenvoudig upgradetraject naar het volledige aanbod van functies, implementatieopties en ondersteuningsmogelijkheden van Aerohive. Al deze functies en voordelen zijn verkrijgbaar vanaf een prijs per access point van respectievelijk 229 en 299 dollar.
 • Aerohive Connect voorziet bedrijven van alle functionaliteiten die zij nodig hebben om één tot duizenden locaties te voorzien van robuuste en draadloze connectiviteit. Aerohive Connect is zeer geschikt voor connectiviteitsgerichte en prijsbewuste organisaties met weinig ICT-personeel, zoals horecabedrijven, drukbezochte locaties, kleine en middelgrote bedrijven en managed service providers die dergelijke organisaties ondersteunen. Organisaties die Aerohive Connect aanschaffen, profiteren onder meer van:
 • Lagere kosten – Aanzienlijk lagere inkoopprijzen dan vergelijkbare oplossingen van Cisco en HP en een zelfoptimaliserende en zelfherstellende architectuur die de operationele kosten minimaliseert, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
 • Een configuratie op basis van zes muisklikken – Dankzij een stapsgewijs configuratieproces en intuïtief beheer kunnen gebruikers met zes simpele muisklikken zorgen voor bedrijfsbrede connectiviteit.
 • Vereenvoudigd beheer vanuit de cloud – Het toonaangevende cloud-netwerkplatform van Aerohive biedt de mogelijkheid om zelfs de grootste netwerken vanuit een centrale locatie te beheren. HiveManager Connect leent zich bij uitstek voor eenvoudige netwerken en connectiviteitsgerichte toepassingen.
 • Moeiteloze schaalbaarheid – Gebruikers kunnen hun draadloze netwerkomgeving opschalen van één tot duizenden access points op basis van één en dezelfde architectuur. Aerohive is de enige leverancier die dezelfde architectuur gebruikt om organisaties van elke omvang te ondersteunen.
 • Kwalitatief hoogwaardige ondersteuning – De oplossing wordt geleverd met HiveCare™ Connect Support. Dit biedt toegang tot de HiveCare Connect Community, een interactief ondersteuningsforum, online tools en e-mailondersteuning.
 • Een soepel upgradeproject – Gebruikers kunnen upgraden naar het hoogste niveau van functionaliteit en ondersteuning. Hiervoor hoeven geen wijzigingen aangebracht te worden aan de reeds geïnstalleerde access points.
 • Gebruikers van Aerohive Connect kunnen upgraden naar Aerohive Select, een in de praktijk bewezen oplossing van Aerohive die een bedrijfsbrede Connected Experience mogelijk maakt. Aerohive Select biedt geavanceerde beveiliging, tools voor probleemoplossing, ondersteuning voor BYOD-programma’s, verbeterd netwerkoverzicht, aanvullende zakelijke ondersteuningsopties en de mogelijkheid om HiveManager op locatie of in een private cloud in te zetten. Gebruikers van Aerohive Connect kunnen op elk gewenst moment, naarmate hun behoeften veranderen, een upgrade naar Aerohive Select aanschaffen en in een paar minuten tijd op de nieuwe oplossing overstappen.
 • De nieuwe AP122 van Aerohive is een 2x2 MIMO, dual radio 802.11ac access point die is ontwikkeld voor IoT- en locatiediensten en omgevingen waarin draadloze dekking een eerste vereiste is. De AP122 biedt ondersteuning voor twee spatial streams en is voorzien van BLE (Bluetooth Low Energy) en USB-poorten om ruimte te bieden voor beacons en andere IoT-apparaten. De veelzijdige en betaalbare AP122 voorziet organisaties van essentiële draadloze connectiviteit en laat hen profiteren van een rijkdom aan aanvullende functies.
 • De Aerohive AP130 is een 2x2 802.11ac access point met twee .

Prijzen en beschikbaarheid

 • De AP122 van Aerohive is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 229 dollar. De AP130 is per direct verkrijgbaar voor 299 dollar.
 • HiveManager Connect is per direct verkrijgbaar.
 • HiveCare Connect-ondersteuning is per direct verkrijgbaar voor HiveNation™.

Citaten

“We merken dat softwarefunctionaliteit uitgroeit tot een onderscheidende factor voor leveranciers van WLAN-oplossingen nu netwerkhardware steeds meer gestandaardiseerd wordt en vanuit de cloud beheerde netwerken vaker de mainstream bereiken”, aldus Nolan Greene, senior research analyst network infrastructure bij IDC. “De baanbrekende nieuwe prijsstrategie van Aerohive en zijn flexibele inkoopmodel zijn aantrekkelijk voor iedere organisatie die op zoek is naar een draadloze oplossing die optimaal aanpasbaar is aan hun veranderende bedrijfsbehoeften.”

“Met het on-premise controllersysteem dat we gebruikten voordat we de oplossing van Aerohive hadden, moesten we voor het uitbreiden van ons netwerk steeds een nieuwe controller en access points aanschaffen”, zegt Chris Clough, netwerkbeheerder bij AppNeta. “Met Aerohive kunnen we simpelweg access points aanschaffen wanneer we die nodig hebben en die bij HiveManager registreren. Op deze manier kunnen we ons draadloze netwerk eenvoudig bewaken en uitbreiden.”

“Met Aerohive Connect willen we meer klanten de mogelijkheid bieden om de volledige waarde van onze draadloze en cloud-netwerkoplossingen te ontdekken”, zegt David Flynn, CEO bij Aerohive Networks. “Connect is aantrekkelijk geprijsd. Dit zal de technologie van Aerohive onder de aandacht brengen van nieuwe markten, klanten, resellers en managed service providers.”

“We zien steeds vaker dat eindgebruikers gedwongen worden om een compromis te sluiten tussen producten die meer functionaliteiten hebben dan noodzakelijk en oplossingen bieden die hen opsluiten met minimale features”, zegt Barrie Desmond, COO, Exclusive Group. “We kijken er naar uit om samen met onze resellers Aerohive Connect op de markt te brengen.”

Sollie.Comm wint Fastest Growing Partner award

Geplaatst op 03 februari 2017.

Tot onze verrassing en vreugde, is Sollie.Comm kort na de nominaties door distributeur Nextel, ook nog eens genomineerd door fabrikant Aerohive zelf. En ook de jury van Aerohive heeft besloten dat het award voor “Fastest Growing Partner” naar Sollie.Comm gaat. Het moge voor zich spreken dat wij ook hier ontzettend blij mee zijn en spreken opnieuw dank uit richting Aerohive en Nextel voor hun support. Wij zijn buitengewoon gemotiveerd om ook in 2017 weer volop aan de slag te gaan met Aerohive!

Sollie.Comm wint Challenger Award

Geplaatst op 27 januari 2017.

Ladies & Gentlemen, we've got him...

De nominaties van 10 januari, waren op zich natuurlijk al bijzonder, maar nu kunnen we met gepaste trots ook nog eens melden dat Sollie.Comm het Nextel "Challenger Award" op 26 januari daadwerkelijk heeft gewonnen. Het Challenger Award werd uitgegeven door de Nederlandse distributeur Nextel  aan de snelst groeiende Aerohive-partner van 2016. Nextel en Aerohive, dank voor jullie support, welke het mede mogelijk heeft gemaakt om dit te kunnen realiseren!

Sollie.Comm krijgt Premier status van Aerohive

Geplaatst op 23 januari 2017.

Op 20 januari j.l. ontving Sollie.Comm op haar vestiging in Groningen een delegatie van Aerohive en Nextel voor een belangrijke “happening”.  Dit was namelijk het officiële moment waarop Sollie.Comm de “Premier” status kreeg, een status die slechts 5 Aerohive-partners is gegeven en welke o.a. gekoppeld is aan niveau’s ten aanzien van kennis, professionaliteit en omzet. Sollie is de enige partner in Noord Nederland met deze status.  

“Het was erg leuk en fijn om een stuk waardering te krijgen voor onze inzet en omzet”, waren de woorden van accountmanager Gerard Prinsen, nadat hij de onderscheiding in ontvangst heeft mogen nemen.
Sollie heeft de Premier status van Aerohive verkregen, vanwege diverse projecten van respectabele omvang in o.a. onderwijs- en zorginstellingen.

3x Genomineerd voor de Nextel awards

Geplaatst op 12 januari 2017.

Op 10 januari j.l. is Sollie.Comm maar liefst drie keer genomineerd door Nextel, één van de bekendste distributeurs uit de Telecom en IT branche. Twee van de drie nominaties hebben betrekking op de omzet-prestaties die Sollie heeft gerealiseerd met het merk Aerohive, wat momenteel de snelst groeiende leverancier van professionele WiFi-apparatuur is. Deze professionele apparatuur wordt o.a. veel ingezet bij onderwijs- en zorg-instellingen. Sollie.Comm heeft zowel een nominatie voor het “Challenger Award” ontvangen als een nominatie voor het “Champion Award”. De nominatie voor het “Challenger Award” is te danken aan het feit dat Sollie de “Premier” status heeft gekregen bij Aerohive, wat tot nu toe slechts enkele Aerohive-partners hebben kunnen realiseren.

De nominatie voor het “Champion Award” heeft betrekking op de gerealiseerd omzet in 2016. Dankzij een aantal respectabele projecten, zijn er bij Aerohive serieuze orders geplaats, wat Sollie.Comm tot één van de grootste Aerohive resellers van 2016 heeft gemaakt.

Naast bovengenoemde nominaties, heeft Sollie.Comm ook een nominatie voor het “Alcatel Challenger Award” ontvangen, vanwege een bijzonder telefonie-project in Groningen. Deze derde nominatie ontvangt Sollie, omdat zowel Alcatel als Nextel, bijzondere waarde toekennen aan de integratie die is gerealiseerd met de software die bij deze organisatie wordt gebruikt.

Het moge voor zich spreken, dat wij als Sollie.Comm enorm blij zijn met deze nominaties en willen bij deze ook graag onze dank overbrengen aan de firma Nextel uit Ede, die ons maximaal heeft ondersteund bij het realiseren van de diverse projecten.

Op 26 januari a.s. zullen de winnaars van de awards bekend worden gemaakt.

Sollie genomineerd voor 3 Nextel awards

Start aanleg glasvezel in het buitengebied van de gemeente Hardenberg

Geplaatst op 03 oktober 2016.

Nog even en de bewoners van het buitengebied van de gemeente Hardenberg hebben toegang tot het glasvezelnetwerk van Cogas. De aannemer GNT (Glasvezel Net Twente: een samenwerking van BAM Infra Techniek B.V en Van Gelder Telecom B.V.) gaat namelijk starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Als eerste komt er een schouwer bij de bewoners thuis om te bepalen waar de aansluiting dient te komen. Daarna zal er gestart worden met de graafwerkzaamheden. Hierover ontvangen de bewoners minimaal 3 werkdagen van tevoren een zogeheten ‘graafbrief’, waarin staat aangegeven wanneer er in de buurt wordt gegraven. Tijdens de aanlegperiode wordt getracht om eventuele overlast tot een minimum te beperken. 

Maïscampagne

Momenteel speelt de ‘maïscampagne’ een belangrijke rol in het buitengebied. Wanneer er in de buurt wordt gegraven en dit komt niet uit omdat het maïs van het land moet worden gehaald, worden bewoners verzocht om contact op te nemen met de aannemer om het een en ander af te stemmen.

Planning werkzaamheden

Hieronder een globaal overzicht van de planning wanneer de graafwerkzaamheden in de buurt plaatsvinden. Na de graafwerkzaamheden zullen op een later moment de huisaansluitingen worden gerealiseerd.

Bruchterveld e.o.: week 46-2016 t/m week 4-2017

Balkbrug e.o.: week 48-2016 t/m week 7-2017

Slagharen e.o.: week 42-2016 t/m week 5-2017

De Krim e.o.: week 42-2016 t/m week 50-2016

Gramsbergen e.o.: week 42-2016 t/m week 9-2017

Dedemsvaart e.o.: week 48-2016 t/m week 4-2017

Mariënberg e.o.: week 48-2016 t/m week 7-2017

Contact met de aannemer

Voor vragen over de glasvezelaansluiting en de werkzaamheden kunnen bewoners contact met GNT opnemen. GNT is op werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur bereikbaar via 038-44 31 429 of afspraaktelecom@vangelder.com.

Glasvezel Marslanden G Zwolle

Geplaatst op 26 september 2016.

Binnenkort krijgt het "Marslanden G" gebied in Zwolle glasvezel. Sollie.Comm is een van de drie providers die hier glasvezel gaat aanbieden.

Eind oktober 2016 zal er begonnen worden met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Na verwachting zal medio januari 2017 de aanleg voltooid zijn. Wie zich aanmeldt voor 17 oktober hoeft geen aansluitkosten te betalen.

 

Inloopavond 29 september

29 september 2016 organiseren wij samen met de overige providers een inloopavond. De inloopavond is bij Space winner van 17.00 tot 19.00 uur. Het adres is: Paxtonstraat 4, 8013 RP Zwolle.

Heeft u vragen over de uitrol van glasvezel in Marslanden G in Zwolle? Neem dan gerust contact met ons op.

Marslanden G Zwolle

Xelion cloud telefonie

Geplaatst op 14 september 2016.

Zakelijke telefonie

VoIP-telefonie is de standaard geworden in zakelijke telefonie. Lagere kosten enerzijds en het ruime scala aan mogelijkheden anderzijds maken bellen over internet populair. Xelion heeft er altijd een sport van gemaakt om de beste te zijn in de VoIP-klasse. Zo is Xelion altijd technisch vooruit en is het optimaal flexibel in gebruik.

Xelion

Als het gaat om bereikbaarheid is de belangrijkste wens van veel organisaties om vaste en mobiele telefonie met elkaar te integreren. Daarmee wordt de mobiele telefoon onderdeel van de vaste Xelion telefooncentrale.

Meer informatie over de Xelion VoIP oplossingen.

Wilt u de Xelion VoIP oplossing in actie zien? Vraag dan een demo aan

We vieren deze maand 25 jaar verbinding

Geplaatst op 25 augustus 2016.

We danken Sir Tim Berners-Lee en andere internetpioniers dat ze het mogelijk hebben gemaakt de wereld open en verbonden te maken.

Netwerken bestonden op zich al langer, maar die waren vooral bedoeld voor overheidsorganisaties. Dat veranderde in 1990. Toen schreef Tim Berners-Lee de eerste webbrowser. Op 23 augustus 1991 kwam het internet dus als publieke service beschikbaar. De Britse wetenschapper ontwikkelde dus als eerste websites en is de grootvader van de termen URL, HTML en HTTP.

En nu, 25 jaar later, kunnen we ons niet meer voorstellen dat we zonder internet zouden leven. Hoe zouden we anders mensen moeten bereiken, onze bankzaken moeten regelen en onze kleding moeten kopen?

Inmiddels staat Nederland in de top 3 van landen met de meeste en snelste breedbandaansluitingen per hoofd van de bevolking.  Sollie.Comm heeft hier mede een rol in gespeeld en was in 2001  één van de eerst aanbieders van ADSL in deze regio. Het internet zal blijven evolueren, snelheden en dataverbruik zullen verveelvoudigen. Ook in de toekomst zal Sollie.Comm hier aan mee blijven bouwen en staat daarom met raad en daad voor u klaar!

Glasvezel buitengebied Hardenberg gaat door!

Geplaatst op 18 juli 2016.

Met een aanmeldingspercentage van 52,3% is de drempel van 50% gehaald. Dit betekent dan de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Hardenberg doorgaat.

De planning voor de aanleg van glasvezel in Hardenberg ziet er als volgt uit:

September 2016: Start schouw
Oktober 2016: Start aanleg (de aanleg zal ongeveer in dezelfde volgorde plaats vinden als de schouwplanning)
Eind januari 2017: Gepland einde van de schouw
Medio 2017: Aanleg gereed

Wilt u meer weten over glasvezel in het buitengebied? Bel ons dan op 0523-610878 of vul ons contactformulier in.

Sollie en GICOM

Geplaatst op 06 juli 2016.

Samen met 3 andere Groningse ondernemers heeft Sollie • Comm de Groningse ICT Combinatie (GICOM) opgericht.

Het combineren van expertises is onze missie! Nagenoeg iedere organisatie maakt gebruik van IT, telefonie, kantoormachines of professionele audio en video-apparatuur. De Groningse ICT Combinatie biedt het totale pakket aan denkbare kantoor-automatisering, middels gespecialiseerde bedrijven binnen bepaalde disciplines. Overal verstand van hebben is immers niet mogelijk?  Daarom hebben we ervaren experts (allen van Groningse bodem) samen gebracht in één combinatie, die u ontzorgt.

Wilt u meer weten over de Groningse ICT Combinatie? Bezoek dan de website.

 

Groningse ICT Combinatie

Uitbuiten van techniek

Geplaatst op 01 juni 2016.

Linde Notarissen omarmt hedendaagse technieken


Een modern notariskantoor kenmerkt zich in eerste plaats natuurlijk door een eigentijdse marktbenadering, maar zeker ook door gebruik te maken van de hedendaagse technieken. Linde Notarissen uit Dedemsvaart is zo'n modern kantoor, welke gedurende haar bestaan steeds opnieuw, mee is gegaan met de stand van de techniek. Na de overstap op glasvezel en VoIP, heeft het kantoor nu ook de laatste behoeften op ICT-gebied in laten vullen door Sollie ● Comm. Hierdoor worden eerdere investeringen nu maximaal uitgebuit.


“Vast – Mobiel – Integratie”  biedt bewegingsvrijheid

Bij Linde Notarissen is Ester Nanning als Office Manager o.a. verantwoordelijk voor het dossier “Bereikbaarheid en ICT” en kijkt met een tevreden glimlach naar haar mobiele telefoon;

“Een glasvezelaansluiting hebben we al jaren en we hebben ook al enige tijd een VoIP-telefooncentrale, maar sinds kort hebben we dus ook de modernste techniek in huis t.a.v. mobiliteit. Sollie ● Comm heeft onze mobiele telefoons met de telefooncentrale geïntegreerd, waardoor onze mobiele telefoon een verlengstuk is geworden van ons vaste bureau-toestel. Het maakt qua bereikbaarheid nu niet meer uit waar we ons bevinden. Als we even niet beschikbaar kunnen zijn omdat we bijvoorbeeld met een cliënt om tafel zitten, kunnen we dat in een “App” op de mobiele telefoon aangeven en gesprekken worden dan bijvoorbeeld omgeleid naar een collega of naar de receptie. Ook handig is dat we met onze mobiele telefoon uit kunnen bellen, waarbij het vaste nummer van ons kantoor wordt wordt gepresenteerd voor de nummerweergave. Hierdoor kunnen we vanuit huis en vanuit de auto zakelijke gesprekken voeren, zonder dat we gelijk onze mobiele nummers hoeven prijs te geven. We zijn zeker content met de adviezen en oplossingen van Sollie ● Comm. Als we vragen hebben, komt er altijd vrij snel een reactie van een deskundige en de dienstverlening is compleet. Dat laatste is voor ons niet alleen handig, maar ook gewoon heel belangrijk.
Sollie ● Comm vormt voor ons één aanspreekpunt voor alle internet- en telecom aangelegenheden. Handig is bijvoorbeeld dat we daar ook onze mobiele abonnementen af kunnen sluiten. Op deze manier worden we ontzorgd en zo kunnen wij ons op focussen op onze eigen business.”

Ga naar: www.notarifonie.nl en meld u aan voor de gratis notarifonie-check.
Laat vrijblijvend uw vaste- en mobiele telefonie, evenals de door u afgenomen internetdiensten door ons inventariseren. Vele notariskantoren gingen u voor en bespaarden soms duizenden euro's.

Maar u kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken via telefoonnummer 0523-610878 en per e-mail via het e-mailadres info@notarifonie.nl. Ons team van adviseurs zit voor u klaar!


Veilige WiFi-oplossing voor Linde Notarissen èn haar cliënten

Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel bij Linde Notarissen en daarom wil men cliënten in de wachtruimte toegang bieden tot internet, middels gratis WiFi. Maar zelf heeft het kantoor ook behoefte aan een goed WiFi-netwerk. Dat zou je dus eigenlijk moeten combineren, echter... onder één belangrijke voorwaarde; Het kantoornetwerk en het gastennetwerk moeten “STRIKT GESCHEIDEN” zijn.

Sollie ● Comm heeft al jaren ervaring binnen het notariaat en weet dat het cruciaal is dat alleen kantoorpersoneel op het kantoornetwerk mag komen. De oplossing hiervoor is een
uiterst betrouwbare oplossing met de naam “WAAS”. WAAS staat voor WiFi As A Service en wordt momenteel bij heel veel notariskantoren toegepast.

“Hier op kantoor werken we steeds meer met laptops, die we ook wel eens mee nemen naar spreekruimtes of naar een ander kantoor. Dan is WiFi natuurlijk een vereiste. We wisten dat Sollie ● Comm gespecialiseerd is op dit gebied en ook dat ze een uiterst betrouwbare oplossing hebben die al bij heel veel notariskantoren draait.  Er wordt gewerkt met de best beveiligde apparatuur die verkrijgbaar is en daar hangt vanzelfsprekend ook een prijskaartje aan. Daarom is het zo mooi dat Sollie ● Comm deze oplossing “as a service” aanbiedt. Je betaalt dan een klein bedrag per maand en hoeft niet zelf in de apparatuur te investeren. Mocht er onverhoopt eens iets zijn met de apparatuur, dan wordt het kosteloos vervangen. Dat sprak ons aan; geen investeringen, wèl de beschikking over de meest betrouwbare oplossing die er momenteel verkrijgbaar is.”

Informatieavonden glasvezel buitengebied Hardenberg

Geplaatst op 12 mei 2016.

Komdende maand worden er 5 informatieavonden georganiseerd over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Hardenberg. Wij zullen aanwezig zijn op alle informatieavonden.

De informatieavonden vinden plaats op de onderstaande data en locaties:

Donderdag 12 mei: informatieavond Dedemsvaart 
Multifunctioneel centrum de Baron, Julianastraat 54 in Dedemsvaart

Dinsdag 17 mei: informatieavond Bergentheim
Horecabedrijf Veenlust, Kanaalweg-west 78 in Bergentheim

Woensdag 18 mei: informatieavond Hoogenweg
Gebouw de Hoogenweg, Hoogenweg 45 in Hoogenweg

Donderdag 19 mei: informatieavond Ane
Zalencentrum de Anerhof, Marsweg 6 in Ane

Vrijdag 20 mei: informatieavond Slagharen
Attractiepark Slagharen, Zwarte Dijk 37 in Slagharen

Ransomware waarschuwing

Geplaatst op 10 mei 2016.

De afgelopen periode merken wij dat het aantal ransomware besmettingen toeneemt. Middels dit bericht willen wij u waarschuwen voor de gevaren van ransomware en u tips geven over wat u kunt doen om een besmetting te voorkomen.

Wat is ransomware?

Ransomware is een stukje kwaadwillende software dat de computer "gijzelt" middels bijvoorbeeld een cryptolocker. Wanneer deze software geïnstalleerd wordt op een computer versleutelt deze de bestanden ook op eventuele netwerkschijven. Dit heeft als gevolg dat u deze bestanden niet meer kunt openen. Om toch weer bij uw bestanden te kunnen komen eist de software dat u hiervoor losgeld betaalt. Het betalen van dit losgeld geeft echter geen enkele garantie dat u daarna daadwerkelijk weer bij uw bestanden kunt komen. Mocht u het slachtoffer zijn van ransomware neem dan altijd eerst contact op met uw automatiseerder.

Wat kan ik doen om ransomware te voorkomen?

Ransomware komt meestal binnen via e-mail, via besmette websites of via lekken in bestaande software. Onderstaand een aantal tips om een besmetting te voorkomen:

 • Pas op voor valse e-mails
  Ontvangt u een e-mail bericht van een afzender die u niet kent? Klik dan niet zomaar op links in dit e-mail bericht en open niet zomaar eventuele bijlages.
 • Houd uw software up-to-date
  Verouderde software heeft vaak beveiligingslekken waardoor een computer besmet kan worden. Zorg er daarom voor dat uw besturingssysteem en software (bijvoorbeeld Google Chrome, Adobe Flash en Java) up-to-date zijn.
 • Gebruik een goed antiviruspakket
  Een goed antiviruspakket scant automatisch uw bestanden en inkomende e-mails naar  virussen en malware. De nieuwste Windows versies hebben een basisbescherming tegen virussen en malware maar dit is niet altijd voldoende. Neem contact op met uw automatiseerder voor advies over welk antiviruspakket het beste bij u past.
 • Maak regelmatig backups
  Door regelmatig (cloud)backups te maken van uw bestanden kunt u erg veel problemen voorkomen. Indien u vandaag bijvoorbeeld slachtoffer wordt van malware kun u de backup van gisteren terug zetten om zo de besmetting ongedaan te maken. Het verlies van data is dan minimaal.
  Door regelmatig backups te maken kunt u ook vele andere problemen voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een computer die stuk gaat, aan diefstal of aan brand.

 

Artikel RondOmmen.nl Magazine

Geplaatst op 12 april 2016.

Mark Sollie, eigenaar van het in 1999 opgerichte Sollie.Comm, doet nauwelijks aan reclame en publiciteit, maar voor RondOmmen maakt hij een uitzondering. Hij zegt: “Ik investeer liever in de medewerkers op onze supportafdeling dan dat ik geld uitgeef aan advertenties. Ik vind het het belangrijkst dat klanten 24/7 op onze service kunnen rekenen.”

Lees het hele artikel over Sollie • Comm in het RondOmmen.nl Magazine

Bron: rondommen.nl

Sollie telecom-check 2016

Geplaatst op 26 januari 2016.

Om in 2016 maar gelijk goed van start te gaan, heeft Sollie.Comm een vernieuwde "telecom-check" geïntroduceerd. De "telecom-check" is een gratis service, waarbij ondernemers vrijblijvend hun vaste- en mobiele telefoonkosten tegen het licht kunnen laten houden.

Er gebeurt momenteel erg veel in telecom-land en het is goed om periodiek te kijken of er nog besparingen of efficiëntie-verbeteringen te realiseren zijn.

Bovendien is er een toenemende vraag naar vaste- en mobiele kosten op één factuur. Sollie.Comm biedt deze mogelijkheid en hanteert bovendien zeer concurrerende tarieven, zowel voor abonnementen als voor het verbruik. Klik snel op deze link en laat ook uw telecom-kosten inventariseren.

Uitgaande e-mailservers KPN

Geplaatst op 09 november 2015.

Vanaf 09-11-2015 wijzigt KPN haar beleid voor de uitgaande e-mail servers. Klanten met een internetverbinding van KPN kunnen vanaf deze datum niet meer uitmailen met e-mailadressen of e-mailboxen die niet via KPN lopen.

Klanten van KPN ontvingen hier het volgende schrijven over:

Onderwerp: Herinnering: verander voor 9 november uw e-mailinstellingen om te kunnen blijven e-mailen

U krijgt deze e-mail omdat u gebruikmaakt van het KPN SMTP Relay systeem om e-mail te versturen en/of te ontvangen. Wij hebben dit systeem als service aangeboden aan klanten met een eigen mailserver, die geen e-mail konden versturen en ontvangen door de blokkade van poort 25 in verband met veiligheidsproblemen. Deze problemen hebben wij gelukkig opgelost. In deze e-mail leest u wat dit voor u betekent.

Poort 25 blokkade opgeheven
Vanaf nu kunt u poort 25 weer gebruiken voor uw uitgaande en binnenkomende e-mail. Het KPN SMTP Relay systeem gaat daarom per 9 november 2015 offline. U moet daarvoor wel uw e-mailinstellingen aanpassen.


Authenticated SMTP

Indien u door deze wijziging ook niet meer kunt uitmailen kunnen wij u hiervoor een oplossing bieden.
Met onze Authenticated SMTP dienst kunt u uitmailen vanaf alle internetproviders. Zowel op de computer als op de smartphone.

Wilt u meer informatie over onze uitgaande e-maildienst of wilt u gebruik maken van deze dienst, stuur dan een e-mail naar domeinen@sollie.nl met daarin de getroffen e-mailboxen.

Waarschuwing voor phishingmails uit naam van SIDN

Geplaatst op 10 juni 2015.

Klanten met een .nl domeinnaam ontvangen momenteel spam e-mailberichten met als onderwerp ‘Domeinnaam .nl updaten’. Ontvangers van de mail wordt gevraagd om ‘in te loggen met de inloggegevens voor uw websitebeheer’, om hun domeinnaam te kunnen behouden.

Dit soort e-mails zijn niet afkomstig van ons of van de SIDN. Zonder schriftelijke opzegging van uw kant zullen wij uw domeinnamen altijd verlengen, hiervoor hoeft u geen actie te ondernemen.

Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Accare kiest voor Draadloos Internet van Sollie•Comm

Geplaatst op 01 februari 2015.

Accare  kiest voor Draadloos Internet van Sollie•Comm

Accare is de grootste organisatie voor kinder- en jeugdpsychiatrie van Noord-Nederland. Accare helpt kinderen met psychische problemen (van 0 tot 23 jaar) en hun ouders/verzorgers om de klachten te verminderen en beter om te gaan met de psychische problemen. Accare zocht een WiFi oplossing voor cliënten, personeel, gasten en ouders. Drie zaken waren erg belangrijk: veiligheid, eenvoud in beheer en flexibiliteit. Sollie•Comm heeft in een eerder project in het UMCG laten zien dat zij een uitstekende partner zijn en meedenken met de wensen van hun klanten. Al snel bleek dat er meer nodig was dan een internet verbinding en een huis, tuin en keuken Access Point. Dat lijkt op voorhand misschien goedkoop maar is niet te beheren en te beveiligen met 17 vestigingen. Tevens was er door nieuwe wet en regelgeving flexibiliteit gewenst.

WiFi, draadloos internet in de Zorg

De zorg in Nederland staat onder druk. De zorgvraag neemt toe, budgetten nemen af, patiënten willen meer faciliteiten. Het gebruik van een Laptop, tablet en/of smart phone neemt een steeds belangrijkere plaats in op de werkvloer. Draadloos toegang tot gegevens in een veilige omgeving is essentieel. Patiënten, zorgverleners en gasten, globaal drie doelgroepen in uw organisatie als het gaat om het faciliteren van internettoegang en het managen van mobiele apparaten binnen én buiten de muren van uw zorginstelling. Issues als beveiliging, toegang en bescherming van gegevens zijn aan de orde van de dag. Neem daarbij de uitdagende situatie van een multi-site omgeving wat veel zorginstellingen kenmerkt. Hoe gaat uw IT-manager meerdere gebouwen voorzien van WiFi-dekking zonder de controle te verliezen? Om invulling te geven aan de specifieke wensen en eisen heeft Sollie•Comm besloten het WiFi netwerk van Aerohive in te zetten.

“Wij hebben met Sollie•Comm onze gehele organisatie voorzien van WiFi. Vanaf de eerste ontmoeting zijn we samen opgetrokken. Wat mij meteen opviel was de kennis van de mensen met wie we spraken en de hands-on houding van iedereen. Geen moeilijke verhalen, maar vooral praktisch invullen. Sollie•Comm stelde ons voor om gebruik te gaan maken van de Aerohive-oplossing. Een oplossing met een lage TCO, die nauwelijks extra druk legt op de kleine ICT beheerorganisatie van Accare.
 

Vanuit de gebruikersorganisatie kwamen de complimenten over de snelle invoering. En daar waar problemen optraden, heeft Sollie•Comm meteen zelf het voortouw genomen om met een duurzame oplossing te komen. Ons advies:

 1. Kies een implementatiepartner die een stuk verantwoordelijkheid op zich neemt.
  Sollie•Comm deed dit erg goed, waardoor Accare zich op de eigen organisatie kon richten.
 2. Betrek de implementatiepartner nauw bij de invulling van de oplossing.
 3. Kies bij het product voor beheergemak boven prijs. Al tijdens het project bleek het voordeel van het beheergemak tijdens verschillende changes (verhuizing locatie, opheffen locatie, verbouwing locatie).
 4. Kies een product met een centraal dashboard, waarmee monitoring en beheer eenvoudig op afstand kan plaats vinden en je geen dure controllers nodig hebt!

John Kuin, Informatiemanager/Projectleider ICT Accare

Sollie genomineerd voor Champion Award en Challenge Award

Geplaatst op 12 december 2014.

Op 12 december j.l. is Sollie.Comm maar liefst twee keer genomineerd door de firma NEC.

Naast de "Champion Award" wat gerelateerd is aan een bepaalde omzet, heeft NEC ook gemeend om Sollie.Comm te moeten nomineren voor het "Challenge Award".

De "Challenge Award" wordt uitgeloofd voor het meest prestigieuze project. Het MT is zeer verguld met deze nominaties en dankt alle medewerkers voor de bijdrage die de gehele organisatie hierin heeft geleverd.

Sollie NEC award

Bolscher Brug Deijl Notarissen haalt het optimale eruit

Geplaatst op 03 november 2014.

Een treffend voorbeeld van een notariskantoor waarbij de hedendaagse ICT-technieken maximaal worden uitgebuit, is Bolscher Brug Deijl Notarissen. Hier zijn niet alleen enorme kostenbesparingen gerealiseerd, maar dankzij moderne ICT-oplossingen, ook meer efficiëncy, flexibiliteit en klantvriendelijkheid. Dit is grotendeels gerealiseerd met een glasvezeltje, niet dikker dan een “hoofdhaar.”

“Nadat we hadden gevraagd naar een snellere internetverbinding, kwam Sollie • Comm met het advies om gebruik te gaan maken van glasvezel. Wij hadden op dat moment nog een dure zakelijke SDSL-verbinding en het bleek dat een nieuwe glasvezelverbinding meer dan de helft goedkoper zou zijn. Daar hoefden we natuurlijk niet lang over na te denken.”

“Maar het werd nog interessanter toen Sollie • Comm voorstelde om ook de telefonie via die glasvezel te laten
verlopen, waardoor wij al onze dure ISDN-abonnementen de deur uit konden doen. Alleen het herstructureren van
die infrastructuur levert ons al meer dan € 6.000,00 per jaar op. Daar komt het voordeel van de lagere gesprekskosten nog eens bij, omdat het bellen over internet (VoIP) fors goedkoper is dan bellen via het traditionele telefoonnet. Dankzij de Fax-to-Email dienst van Sollie, komen faxberichten bij ons niet meer binnen op het faxapparaat maar gelijk digitaal in onze mailbox. Ik kan het bericht dus zo doorzetten naar een collega of digitaal opslaan in een map.”

“Omdat we nu zoveel extra bandbreedte hebben, kunnen we alle diensten over die ene glasvezelverbinding afnemen. Ook hebben we de WAAS dienst van Sollie • Comm er bij genomen. WAAS staat voor WiFi As A Service. Voor een vast bedrag per maand hebben we de meest hoogwaardige en betrouwbare WiFi-apparatuur in ons pand, waarmee we niet alleen ons eigen kantoorpersoneel van WiFi voorzien maar ook onze cliënten die in de wachtkamer even op internet willen.”

“Eigenlijk ongelooflijk! Als je bedenkt dat we nu minder dan de helft betalen voor onze internet- infrastructuur en
feitelijk 50x zoveel snelheid hebben, dan ben je gauw overtuigd van het belang om je bestaande infra eens tegen het licht te houden.”

“Je kunt wel stellen dat wij er uit halen wat er in zit...”

Martijn van der Brug - Bolscher Brug Deijl Notarissen

Nog even de actuele technieken en besparingsmogelijkheden op een rij:

Glasvezel - hoge internetsnelheden / dure ISDN-abonnementen kunnen de deur uit.
VDSL - Goed alternatief voor glasvezel. Hoge snelheden / dure ISDN-abonnementen de deur uit.
VoIP - Meer dan de helft van Nederland belt inmiddels via internet. Gesprekskosten doorgaans 40% lager
Fax-to-Email - Faxberichten gelijk digitaal in uw mailbox / dure faxlijnen de deur uit.
WiFi As A Service - WiFi voor uw kantoorpersoneel maar ook voor uw gasten, uitermate veilig.


140 toestellen configureren voor Vrieling Adviesgroep

Geplaatst op 09 oktober 2014.

Vrieling Adviesgroep heeft Sollie●Comm opdracht gegeven voor het leveren van een nieuwe telefonie-oplossing voor haar vestigingen. Het betreft hier een moderne oplossing waarbij het telefonie-platform gekoppeld wordt aan de eigen CRM systemen van Vrieling.

Rob van der Woude per 1 september Manager Operations

Geplaatst op 19 september 2014.

Per 1 september j.l. is Rob van der Woude toegetreden tot het managementteam van Sollie.Comm.
Rob woont met zijn gezin in Dedemsvaart en met zijn ruime ervaring op het gebied van operationeel management zal hij de organisatie o.a. ondersteunen bij het nog verder optimaliseren van de proces-stromen binnen de werkmaatschappijen die deel uit maken van de Sollie Groep. Het Management is blij met de kennis en ervaring die hiermee aan het team wordt toegevoegd, wenst Rob heel veel succes en ziet uit naar plezierige en langdurige samenwerking.

Moulijn Netwerk Notarissen bespaart € 14.000,00 op jaarbasis

Geplaatst op 12 september 2014.

Als notaris ben je bedreven in je vak, weet je alles van erfrecht, testamenten, etc. Doorgaans wil je dáár dan focus op hebben en vooral niet bezig zijn met ICT en ICT-infrastructuur. Op de wat grotere kantoren is er vaak nog wel een medewerker die daar “handig” in is en deze portefeuille toebedeeld krijgt, maar ook dan is vaak de kennis t.a.v. de ontwikkelingen op ICT-gebied, toch enigszins beperkt.

Een goed voorbeeld is Moulijn Netwerk Notarissen. Dit kantoor bestaat inmiddels uit twee vestigingen; Huizen en Blaricum. In de loop der jaren is er steeds meer infrastructuur bij gekomen. Binnen Moulijn Netwerk Notarissen heeft Barbara van der Meulen-Grippeling de zorg over de ICT-omgeving.

“Natuurlijk kan ik in hoofdlijnen de behoeften van het kantoor vertalen naar ICT-leveranciers en omgekeerd kan ik prima de technische mogelijkheden richting ons kantoor vertalen, maar ik kan natuurlijk niet beoordelen of bepaalde infrastructuur wel volledig wordt uitgebuit of inmiddels misschien overbodig is geworden. Het was dan ook een verademing dat Sollie • Comm onze infrastructuur eens grondig tegen het licht wilde houden en in kaart kon brengen wat we konden opdoeken.”

“De efficiënte oplossingen die Sollie • Comm aandroeg, bleken uiteindelijk een besparing van ca. € 14.000,00 per
jaar op te leveren. Niet alleen door het opdoeken van ISDN- en ADSL-abonnementen maar ook door gebruik te
gaan maken van VoIP, waardoor je tegen veel lagere gesprekstarieven belt.”

“Ook heeft Sollie • Comm onze telefooncentrales helemaal up to date gemaakt, zodat we weer met de meest actuele software versies werken. Daarnaast hebben we het service contract wat voorheen bij KPN liep overgeheveld naar Sollie • Comm.”

“Afgezien van het feit dat dat goedkoper is, zijn de lijntjes met de medewerkers van Sollie • Comm ook nog eens veel korter en prettiger. Het contact is persoonlijk en we hebben altijd gelijk een deskundige aan de lijn.”

“We hadden vanuit onze centrale organisatie al gehoord dat Sollie • Comm een goede naam heeft met veel ervaring binnen het notariaat, maar nu hebben we het zelf ervaren en ik moet zeggen dat we zeer content zijn met de dienstverlening van Sollie • Comm.”

Barbara van der Meulen-Grippeling
Moulijn Netwerk Notarissen

Sollie.Comm biedt innovatieve aanpak WiFi

Geplaatst op 27 februari 2014.

Vaak herstarten, onvoldoende dekking: het draadloze netwerk van het Wilminktheater in Enschede was aan vervanging toe. Telecomaanbieder Sollie.Comm bood Aerohive aan. “Dit netwerk liet een innovatieve manier van denken zien die ons aansprak,” vertelt Marco Rouw van de theaterorganisatie.

Het Wilminktheater in Enschede is sinds 2009 in gebruik. Bij de bouw werd een draadloos netwerk meegenomen. Snel bleek dat dit netwerk onvoldoende dekking leverde en er vaak uit lag, vertelt manager techniek en productie, Marco Rouw. In een paar jaar tijd is, mede door de opkomst van mobiele toestellen, de beschikbaarheid van draadloos internet normaal geworden. Het Muziekkwartier, waarin naast het Wilminktheater De Muziekschool Twente en Poppodium Atak gevestigd zijn, werkt daarnaast steeds meer met online uitgeprinte e-tickets. Het komt niet professioneel over wanneer deze tickets niet gescand kunnen worden omdat het netwerk er uit ligt. Rouw: “We bieden in onze zalen ook ruimte voor evenementen en bedrijfsfeesten. De eis van een draadloos netwerk is daar vaak normaal. Dat losten we eerst op door tijdelijk een extra netwerk te laten installeren. Onze klanten betaalden daar wel voor, maar dat geld ging naar een derde partij. Daarnaast willen artiesten en hun crews toegang tot internet. Dan praat je soms ook al over honderd mensen.”

Sollie.comm
De oude leverancier stelde dat de aanwezige zenders niet meer leverbaar waren. Reden voor Marco Rouw om ook bij een andere aanbieder te kijken naar de mogelijkheden. Zo raakte hij in gesprek met Mark Sollie van Sollie.Comm. Sollie.Comm levert met name telecom-oplossingen en internetconnecties. WiFi is echter steeds vaker een normaal vervolg van het leveren van internetverbindingen. “Bij ICT-aanbieders gaat dat vaak niet verder dan een standaard oplossing,” stelt Mark Sollie. “Toen wij Aerohive tegenkwamen bij onze distributeur Nextel, sprak ons dat meteen aan. Dit past veel beter bij het moderne gebruik van WiFi.”

Innovatief denken
Ook Marco Rouw zag in Aerohive een innovatieve manier van denken over draadloos internet. “Andere systemen hebben misschien dezelfde prijs, maar gaan minder ver mee met de ontwikkelingen op het gebied van internetgebruik en de vraag naar beschikbaarheid. Dat heeft Sollie.Comm goed onderkend.” Een functionaliteit die zowel Mark Sollie als Marco Rouw innovatief vonden, is het feit dat er geen controller nodig is voor Aerohive, aangezien de intelligentie in elk access point zit. Geen controller die kan uitvallen en bij uitval van een zender blijft het draadloos netwerk ook gewoon in de lucht. In mei 2012 hakte het Wilminktheater de knoop door, voor de eigen locatie en die van de partners in het Muziekcentrum Enschede. In augustus 2012 werden het Wilminktheater en het Muziekcentrum voorzien van in totaal 40 zenders. Rouw: Een klein voorbeeld van wat er beter gaat: “Grote groepen konden voorheen niet of nauwelijks gebruik maken van draadloos internet. Nu konden we via de Hive Manager van Aerohive zien dat dergelijke groepen vrijwel allemaal zonder probleem op het netwerk zitten.” Het flexibel indelen van het draadloos netwerk in diverse virtuele netwerken is ook een groot voordeel, meent Rouw. “Voor zakelijke evenementen kunnen we eenvoudig een tijdelijk netwerk met wachtwoord aanmaken dat de dag na het event weer weg kan. Het geld daarvoor kunnen we nu zelf houden.”

Extra mogelijkheden
De extra mogelijkheden van Aerohive zullen geleidelijk in gebruik genomen worden. Rouw: “Nu gebruiken we Aerohive ook alleen voor internet. Maar we kunnen op termijn via onze Citrix-omgeving zonodig werkplekomgevingen erbij maken die ons bedrijfsnetwerk veilig kunnen benaderen.” Mark Sollie vertelt dat de tevredenheid van het Wilminktheater ook een uitstraling heeft gehad naar andere locaties. “De geluiden hier waren zo positief, dat we inmiddels ook de muziekschool van Almelo hebben voorzien van een Aerohive-netwerk.”
 

Sollie●Comm zal deelnemen aan ICT Noord Conferentie

Geplaatst op 28 januari 2014.

Dit jaar zal Sollie●Comm samen met Aerohive deelnemen aan de ICT-Noord conferentie. ICT Noord is het samenwerkingsverband welke wordt gevormd door ruim veertig deelnemende scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Nederland.

Op 5 februari organiseert ICT Noord haar eerste conferentie, welke is bedoeld voor zowel IT-coördinatoren, docenten, systeembeheerders als schoolleiders. Tijdens deze conferentie zullen de ontwikkelingen binnen IT aan bod komen en worden er verscheidene onderwerpen besproken tijdens de vele workshops/presentaties.

Gegevens conferentie:

 • Datum: 5 februari 2014
 • Locatie: Hampshire Hotel – Plaza Groningen
 • Conferentie: 10:00 – 17:45 uur
 • Presentatie Sollie.Comm /Aerohive: 11:15 – 12:00 uur Wifi in Educatie

Aerohive Networks

Dankzij Aerohive garanderen wij u een snel en veilig draadloos netwerk tot in de uithoeken van uw gebouwen.

Klik hier om u in te schrijven voor de ICT Noord Conferentie.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via Gerard Prinsen 050-5028250 of kijk op www.ictnoord.nl.

Openingstijden feestdagen

Geplaatst op 18 december 2013.

In verband met de feestdagen hanteren wij aangepaste openingstijden.

Op vrijdag 20 december zijn wij vanaf drie uur gesloten.

Maandag 23 en dinsdag 24 december zijn wij geopend.

Op eerste en tweede kerstdag, vrijdag 27 december, dinsdag 31 december en woensdag 1 januari zijn wij gesloten.

Vanaf 2 januari hanteren wij weer onze gebruikelijke openingstijden.

De medewerkers van Sollie.Comm wensen u prettige feestdagen.

ICANN ERRP e-mail

Geplaatst op 20 september 2013.

Door een recente beleidswijziging van de ICANN (de organisatie die o.a. de .com en .net domeinnamen beheert) worden er sinds kort automatisch notificatie e-mails verstuurd voor het verlengen of verwijderen van een domeinnaam. Deze notificatie e-mails worden 30 dagen en 7 dagen voor verlenging of verwijdering van een domeinnaam verstuurd.

Indien uw domeinnaam verlengd moet worden hoeft u geen actie te ondernemen.
Zonder tegebericht zullen wij uw domeinnaam altijd automatisch verlengen.
Indien u uw domeinnaam wilt opzeggen kunt u contact met ons opnemen.

De notificatie e-mails zien er alsvolgt uit:

Onderwerp: ICANN ERRP for the domain [uw domeinnaam]

Dear [uw naam],

This message is a reminder regarding the upcoming expiration date of your domain name [uw domeinnaam] in accordance with the ICANN Expired Registration Recovery Policy http://www.icann.org/en/resources/registrars/consensus-policies/errp.

According to our records, the domain name is currently registered until:

[datum registratie]

Your domain name can be renewed in accordance with the terms of your service provider. If you wish to renew your domain, please visit the website of your provider for further information and make sure payment for the renewal is made in time. Depending on the terms of your agreement with your service provider, renewal may be automatic.

Thank you for your attention.

Best regards,
Your ICANN-Accredited Registrar

Nieuw Managed VoIP platform geeft zeer goede resultaten

Geplaatst op 18 februari 2013.

Per 1 februari 2013 is Sollie.Comm gestart met het uitrollen van een nieuw Managed VoIP platform. De eerste resulataten zijn veelbelovend. Voor een vast bedrag per maand beschikt de gebruiker over alle faciliteiten, waaronder voicemail, bedrijfsscheiding, meldteksten, twinning met mobiel etc. In tegenstelling tot andere aanbieders hoeft hier bij Sollie.Comm niet extra voor betaald te worden.

De eerste gebruikers zijn zeer positief over dit systeem. Een hoog gebruiksgemak en een zeer volledig product zijn omschrijvingen die door de gebruikers aan deze dienst worden toegewezen.
 

BTW-verhoging per 1 oktober

Geplaatst op 26 september 2012.

Zoals u wellicht heeft vernomen, heeft de overheid besloten het algemene BTW-tarief per 1 oktober 2012 te verhogen van 19% naar 21%.
De diensten die worden geboden door Sollie.Comm B.V. vallen onder dit tarief. Sollie.Comm B.V. zal deze verhoging vanuit overheidswege dan ook moeten doorvoeren voor alle diensten die betrekking hebben op de periode na 30 september 2012.

Voor diensten die achteraf worden gefactureerd (zoals bijvoorbeeld gesprekskosten), zullen wij u een tussentijdse factuur sturen op 30 september. Deze diensten worden immers nog met het 19%-tarief berekend. Voor alles wat na 30 september wordt gefactureerd, en wat betrekking heeft op diensten die zijn geleverd en afgenomen na deze datum, zal het nieuwe tarief gaan gelden van 21%.

Eindelijk. Dedemsvaart krijgt glasvezel

Geplaatst op 17 juli 2012.

De uitslag is duidelijk: Dedemsvaart heeft gekozen voor de toekomst. Voldoende huishoudens hebben ‘ja’ gezegd tegen glasvezel. Dankzij de vele aanmeldingen in Dedemsvaart heeft Reggefiber besloten om iedere woning binnen het aansluitgebied te voorzien van een geheel kosteloze glasvezelaansluiting. Binnenkort start Reggefiber dan ook met de aanleg van het glasvezelnetwerk.


Aanmelden kan nog steeds

Na de zomervakantie hoopt Reggefiber te beginnen met de aanleg van dit razendsnelle en stabiele netwerk. Hierover ontvangen de bewoners tijdig bericht. Iedere woning binnen het aansluitgebied wordt voorzien van een geheel kosteloze glasvezelaansluiting. Indien bewoners gebruik willen maken van glasvezeldiensten, maar nog geen glasvezelabonnement hebben afgesloten, kan men zich alsnog aanmelden. Als de graafploegen de wijk hebben verlaten en bewoners besluiten daarna pas een abonnement af te sluiten, dan kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

Meer weten? Neem contact met ons op.
 

Alcatel Lucent professionals geslaagd

Geplaatst op 17 juni 2012.

Maar liefst drie telecomadviseurs van Sollie.Comm zijn op 11 juni jl voor hun sales examen op het gebied van de Alcatel Lucent OmniPCX Office telefooncentrale geslaagd. De afgelopen maanden kwam een groep van negen cursisten, door Alcatel Lucent en importeur Nextel geselecteerd, een aantal malen bij elkaar bij de gerenommeerde BOS Academy in Ermelo. Onder begeleiding van de professionele verkoopadviseurs van trainingsorganisatie BOS werden de verkoopmethodieken kritisch bekeken. Het doel van deze trainingen is om te komen tot een perfecte synergie van de wensen van de klant en de technische mogelijkheden.

Uiteindelijk kunnen acht van de negen adviseurs het felbegeerde certificaat aan de muur hangen en goed beslagen hun klanten adviseren.

Sollie.Comm feliciteert Monique Habers, Bertine Kobessen en Gerard Prinsen met dit mooie resultaat!

 

Werkzaamheden zaterdag 9 juni

Geplaatst op 08 juni 2012.

Op zaterdag 9 juni vindt er een interne verhuizing van ons serverplatform plaats. De kans dat gebruikers van het Sollie platform hier nadelige gevolgen van ondervinden is uiterst klein.

Vanaf 10 juni zal alles weer op de gebruikelijke manier functioneren.
 

Sollie.Comm op BCDD in Assen

Geplaatst op 29 maart 2012.

Op dinsdag 17 en woensdag 18 april is Sollie.Comm met stand aanwezig op de Bedrijven Contact Dagen Drenthe. Dit evenement wordt gehouden in de TT Hall in Assen.

PIN systemen per 02-04-2012 uitgezet

Geplaatst op 29 maart 2012.

Het is zover: de invoering van EMV nadert zijn einde. Het percentage nieuwe pinnen transacties (Maestro en V PAY) is op dit moment ongeveer 99,5%. Banken hebben besloten om op maandag 2 april te starten met het uitzetten van de PIN systemen.

De eerste systemen worden om 00.00 uur “uitgezet” en in de loop van de vroege ochtend (tot 06.00 uur) zal het niet langer mogelijk zijn om met PIN te betalen. Vanaf dat moment is het alleen nog mogelijk om met bankpassen Maestro en V PAY betalingen te verrichten.
 

KNB stopt ondersteuning e-mailadressen

Geplaatst op 01 maart 2012.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft besloten om vanaf 1 juni 2012 te stoppen met het aanbieden van nieuwe e-mailaccounts binnen het domein .knb.nl. Daarnaast heeft de KNB ook besloten om na 1 januari 2013 helemaal te stoppen met het ondersteunen van deze e-mailaccounts. Dit houdt in dat na 1 januari 2013 alle mailboxen eindigent op .knb.nl niet meer zullen werken.
Indien u momenteel gebruik maakt van een mailbox eindigent op .knb.nl is het dus ten zeerste aan te raden ruim voor 1 januari 2013 over te stappen naar een ander emailadres, zodat u uw relaties nog tijdig kunt laten wennen aan uw nieuwe emailadres.

Sollie • Comm u hierbij goed van dienst zijn. Indien u het formulier op deze pagina invult, maken wij u graag een vrijblijvend aanbod.

Deelname People's Business 8 maart

Geplaatst op 06 februari 2012.

Op 8 maart aanstaande is Sollie.Comm wederom aanwezig op People's Business Zwolle. Het evenement vindt plaats van 10.00 tot 17.30 uur in het Deltion College te Zwolle.

"Er is gekozen voor het thema Samenwerken. Het creëren van samenwerkingen heeft de toekomst en versterkt partijen om commerciële kansen te creëren. We starten dan ook direct na de officiële opening om 10.00 uur door Gedeputeerde economie de heer Theo Rietkerk, met het Flynth symposium ‘Samenwerken’. Dit symposium wordt verzorgd door bedrijfsverloskundige Guido Thys. Rond de lunch kunnen aanwezigen speednetwerken onder leiding van netwerk-expert Charles Ruffolo. Na de middag verzorgt financieel analist Kees de Kort het tweede symposium. Traditiegetrouw vindt om 16.00 uur de Verkiezing Starter/Ondernemer van het jaar plaats met Voorzitter MKB Nederland Hans Biesheuvel."

 

Uiteraard bent u van harte welkom! Stuur even een mail naar bertine@sollie.nl indien u toeganskaarten wenst te ontvangen.

 

Sollie.Comm genomineerd voor 2 Innovatie Awards

Geplaatst op 05 januari 2012.

Op dinsdag 3 januari ontving Sollie.Comm 2 nominaties uit handen van dealermanager Arnoud van der Linden van Nextel BV. De nominaties zijn voor de volgende categorieën:

- Market Innovation Award 2011 NEC

- Market Innovation Award 2011 Alcatel

"Sollie.Comm heeft het afgelopen jaar een zeer goede prestatie neergezet door hun SIP platform verder uit te bouwen en hiermee zowel NEC als Alcatel te ondersteunen. De groei die dit bedrijf het afgelopen jaar heeft weten te bewerkstelligen, tegen de markt in, is zeer bijzonder. Sollie.Comm bleef extern gericht en de juiste focus houden, ondanks mindere tijden in de branche. Een zeer terechte nominatie!" Aldus Arnoud van der Linden van Nextel.

De uitreiking van de Awards zal plaatsvinden op 24 januari 2012.

Samenwerking Reggefiber

Geplaatst op 17 november 2011.

Sollie.Comm is één van de locale Service Providers die met name goed aansluit bij de kleinzakelijke markt zoals bijvoorbeeld de middenstand, waarbij zaken als pinnen service levels van belang zijn. Er is nu in eerste instantie een vraagbundelings-traject opgestart voor de bebouwde kom (woonwijken) in Hardenberg. Indien minimaal 30% van de inwoners binnen deze bebouwde kom, zich inschrijft voor een glasvezel-aansluiting van Reggefiber, zal Hardenberg worden uitgerold. Daarna wordt voor de kleinere kernen zoals bijvoorbeeld Dedemsvaart, een vraagbundelings-traject opgestart.

Het betreft hier een zogenaamd "consumenten-product" waarbij al glasvezel-aansluitingen mogelijk zijn vanaf € 39,00.

Voor vragen en advies kunt u contact opnemen met onze sales-afdeling. Tel 0523-610878

Heart-ICT verder als Sollie • Comm Groningen

Geplaatst op 04 november 2011.

Met ingang van 4 november j.l. zijn de activiteiten van Heart-ICT opgenomen in Sollie • Comm. Per genoemde datum gaat de vestiging Groningen verder onder de naam Sollie • Comm Groningen B.V.

Met deze nieuwe start is ook gelijk het producten- en dienstenpakket uitgebreid met onze infra- en internetdiensten.

Sollie • Comm Groningen B.V. kunt u bereiken via de volgende gegevens:

Sollie • Comm Groningen
Skagerrak 28
9723JR
Groningen

t. 050 50 282 50
f. 050 50 282 60

Monteurs Sollie ● Comm NEC SV8100 training succesvol afgerond

Geplaatst op 31 oktober 2011.

Na een intensieve training zijn Roelof Boonstra en Pascal van der Klok sinds vrijdag 21 oktober in het bezit van alle certificaten omtrent de NEC SV8100.
Deze monteurs zijn nu helemaal up-to-date en optimaal geschoold.
Sollie ● Comm maakt hiermee een vliegende start als NEC dealer.
Eerder dit jaar werd het SIP platform van Sollie ● Comm al door NEC gecertificeerd.
De eerste NEC centrales worden in november uitgeleverd.
Sollie ● Comm vertrouwt erop met dit merk een waardevolle uitbreiding van het assortiment te hebben.
 

Glasvezel op steeds meer plekken leverbaar

Geplaatst op 21 oktober 2011.

Op steeds meer plekken is het mogelijk om gebruik te maken van glasvezel. Sollie.Comm is úw lokale leverancier van glasvezel. Wilt u weten of deze verbindingen ook bij u leverbaar zijn?

Neem dan contact op met de afdeling verkoop op 0523-610878.

 

Sollie.Comm deelnemer Business & Adventure Event

Geplaatst op 15 juli 2011.

Op 22 september aanstaande zal Sollie.Comm aanwezig zijn op het Business & Adventure Event. Het thema van dit event is : “Het nieuwe netwerken is in actie komen”
Wij nodigen graag al onze relaties uit om op donderdag 22 september tussen 13.00 uur en 21.00 uur onze stand te bezoeken bij Reimink Trefpunt aan het Kroonplein, Dorpsstraat 2 te Lemelerveld.
Entree voor relaties is uiteraard gratis.
Voor meer informatie zie www.denetwerkvloer.nl of mail naar bertine@sollie.nl

SIP provider Sollie.Comm gecertificeerd voor de NEC SV8100

Geplaatst op 01 juli 2011.

Naast een traditionele telefoonaansluiting kunnen bedrijven tegenwoordig ook kiezen voor een aansluiting via SIP. Veel particulieren bellen al via het internet en nu is het SIP protocol dusdanig volwassen geworden dat het ook geschikt is voor zakelijke toepassingen.
 
Waar het bij ISDN-lijnen eenduidig is hoe deze technisch functioneren, is dit bij SIP-lijnen niet standaard. Voor een stabiele werking van een telefooncentrale (communicatieserver) met een SIP provider is het van groot belang de samenwerking tussen provider en centrale te testen.  
 
In Nederland opereren ongeveer 75 SIP providers. Om zeker te zijn dat bepaalde SIP providers geschikt zijn voor de NEC SV8100, wordt de SIP koppeling van tevoren uitvoerig getest bij Nextel, de master distributeur van de SV8100 in Nederland en Belgie, of bij NEC zelf. Bij gebleken technische geschiktheid en bewezen kwaliteit van de SIP provider wordt de SIP provider officieel gecertificeerd.
 
Provider Sollie.Comm heeft bij de laatste testen bewezen volledig te voldoen aan de SIP standaarden voor de NEC SV8100 communicatieoplossing. Sollie.Comm biedt een breed pakket van connectivity-diensten aan een grote groep resellers.

Glasvezel, Uw verbinding met de toekomst

Geplaatst op 09 maart 2011.

Bandbreedte wordt steeds belangrijker. Databestanden worden groter, en vragen om meer capaciteit. En zeg nou zelf: een steeds groter deel van uw communicatie verloopt via internet. Helaas hebben DSL-verbindingen van vandaag de dag een nog beperkte bandbreedte. Vroeg of laat komt het moment dat deze beperking u en uw bedrijf gaat tegenwerken. En dan? Dan is het wellicht al te laat. De vraag is dan ook: wacht u tot het zo ver is, of kijkt u verder vooruit?

Onbeperkte mogelijkheden

Gelukkig kunt u wel degelijk beschikken over onbeperkte bandbreedte: met glasvezel. Niet voor niets wordt glasvezel ‘de drager van de toekomst’ genoemd. Glasvezel biedt een flexibele oplossing voor iedere onderneming: of u nu klein of groot bent. Of misschien wel: groter wórdt. Glasvezel is snel. Standaard zijn snelheden mogelijk van 10, 20, 50 of 100 Mbit/s. Nog sneller? Ook dat kan, op aanvraag. En opschalen is geen enkel probleem. Wel zo handig, als u de bandbreedte wilt laten meegroeien met uw bedrijf.

Hoge up- en downloadsnelheid

Wilt u veel grote databestanden verzenden en/of ontvangen? Met glasvezel kan dit binnen enkele seconden. Bovendien is de up- én downloadsnelheid van glasvezel gelijk. Een groot voordeel, want: door de hoge uploadsnelheid kunt u gemakkelijk grote bestanden verzenden en tegelijkertijd kijken naar videobeelden in hoge resolutie.

Is bij u ook glasvezel mogelijk?

Klik hier voor de beschikbaarheidscontrole . U kunt direct zien of glasvezel ook bij u tot de mogelijkheden behoort.

Misverstand omtrent vaste telefonie

Geplaatst op 07 februari 2011.

In december heeft KPN een brief rondgestuurd met een antwoordkaart i.v.m. een jaarcontract. Wij hebben u toen geadviseerd, indien u de brief had ontvangen, om aan te kruisen geen jaarcontract te wensen.
Een aantal weken later heeft u waarschijnlijk van Zakelijke Telefonie.nl een soortgelijke brief ontvangen. Waarin u kon aankruisen geen jaarcontract te wensen, maar wel 5 % korting op uw ISDN-abonnement.
Hiermee heeft u Zakelijke Telefonie.nl opdracht gegeven de telefoonlijnen van KPN over te nemen.


Indien u deze keuze bewust heeft gemaakt, is er natuurlijk niets aan de hand. Als u echter dacht dat deze brief van Zakelijke Telefonie.nl vanuit KPN kwam en niet wenst over te stappen, adviseren wij u contact op te nemen met de klantenservice van KPN 0800 - 0403, optie 1, optie 1, optie 1. Zodra u dan weer terug bent bij KPN horen wij dit graag van u, zodat wij u weer aan kunnen melden voor onze CPS-dienst.
 

Winkelier profiteert van nieuwe pinregels

Geplaatst op 08 november 2010.

AMSTERDAM - Pinnen wordt sneller en goedkoper voor winkeliers. Currence, het bedrijf dat het pinverkeer in Nederland regelt, liet maandag weten dat het de regels voor pinnen aanpast.

Winkeliers kunnen voortaan gewoon via internet hun betaalverkeer regelen, in plaats van met een telefoonlijn in te bellen.

Tot nu toe moest een pinautomaat gekoppeld zijn aan een gecertificeerde datacomlijn, zodat klanten veilig kunnen pinnen. Door extra veiligheidsmaatregelen in de betaalautomaat en bij de computersystemen die de transacties verwerken, is zo'n telefoonlijn niet langer noodzakelijk.

Goedkoper

Pinnen via internet gaat aanzienlijk sneller dan pinnen met een inbelverbinding. Daarnaast is internetpinnen vaak goedkoper, omdat ondernemers een vast maandbedrag betalen, en niet meer voor elke transactie geld kwijt zijn.

bron: nu.nl

Het nieuwe pinnen via Sollie.Comm

Sollie.Comm kan "het nieuwe pinnen" van A tot Z voor u verzorgen.
Vanaf de levering van een nieuw pin-apparaat tot de levering van een gecertificeerde internet-verbinding.
Indien u meer informatie wenst kunt u contact opnemen met Sollie.Comm.

sollie.comm b.v. dedemsvaart | alle rechten voorbehouden | disclaimer | algemene voorwaarden