Accare kiest voor Draadloos Internet van Sollie•Comm

Geschreven op 01 februari 2015.

Accare

Accare is de grootste organisatie voor kinder- en jeugdpsychiatrie van Noord-Nederland.

Accare helpt kinderen met psychische problemen (van 0 tot 23 jaar) en hun ouders/verzorgers om de klachten te verminderen en beter om te gaan met de psychische problemen. Accare zocht een WiFi oplossing voor cliënten, personeel, gasten en ouders. Drie zaken waren erg belangrijk: veiligheid, eenvoud in beheer en flexibiliteit. Sollie•Comm heeft in een eerder project in het UMCG laten zien dat zij een uitstekende partner zijn en meedenken met de wensen van hun klanten. Al snel bleek dat er meer nodig was dan een internet verbinding en een huis, tuin en keuken Access Point. Dat lijkt op voorhand misschien goedkoop maar is niet te beheren en te beveiligen met 17 vestigingen. Tevens was er door nieuwe wet en regelgeving flexibiliteit gewenst.

WiFi, draadloos internet in de Zorg

De zorg in Nederland staat onder druk. De zorgvraag neemt toe, budgetten nemen af, patiënten willen meer faciliteiten. Het gebruik van een Laptop, tablet en/of smart phone neemt een steeds belangrijkere plaats in op de werkvloer. Draadloos toegang tot gegevens in een veilige omgeving is essentieel. Patiënten, zorgverleners en gasten, globaal drie doelgroepen in uw organisatie als het gaat om het faciliteren van internettoegang en het managen van mobiele apparaten binnen én buiten de muren van uw zorginstelling. Issues als beveiliging, toegang en bescherming van gegevens zijn aan de orde van de dag. Neem daarbij de uitdagende situatie van een multi-site omgeving wat veel zorginstellingen kenmerkt. Hoe gaat uw IT-manager meerdere gebouwen voorzien van WiFi-dekking zonder de controle te verliezen? Om invulling te geven aan de specifieke wensen en eisen heeft Sollie•Comm besloten het WiFi netwerk van Aerohive in te zetten.

“Wij hebben met Sollie•Comm onze gehele organisatie voorzien van WiFi. Vanaf de eerste ontmoeting zijn we samen opgetrokken. Wat mij meteen opviel was de kennis van de mensen met wie we spraken en de hands-on houding van iedereen. Geen moeilijke verhalen, maar vooral praktisch invullen. Sollie•Comm stelde ons voor om gebruik te gaan maken van de Aerohive-oplossing. Een oplossing met een lage TCO, die nauwelijks extra druk legt op de kleine ICT beheerorganisatie van Accare.
 

Vanuit de gebruikersorganisatie kwamen de complimenten over de snelle invoering. En daar waar problemen optraden, heeft Sollie•Comm meteen zelf het voortouw genomen om met een duurzame oplossing te komen. Ons advies:

  1. Kies een implementatiepartner die een stuk verantwoordelijkheid op zich neemt.
    Sollie•Comm deed dit erg goed, waardoor Accare zich op de eigen organisatie kon richten.
  2. Betrek de implementatiepartner nauw bij de invulling van de oplossing.
  3. Kies bij het product voor beheergemak boven prijs. Al tijdens het project bleek het voordeel van het beheergemak tijdens verschillende changes (verhuizing locatie, opheffen locatie, verbouwing locatie).
  4. Kies een product met een centraal dashboard, waarmee monitoring en beheer eenvoudig op afstand kan plaats vinden en je geen dure controllers nodig hebt!

John Kuin, Informatiemanager/Projectleider ICT Accare