SIP provider Sollie.Comm gecertificeerd voor de NEC SV8100

Geschreven op 01 juli 2011.

Naast een traditionele telefoonaansluiting kunnen bedrijven tegenwoordig ook kiezen voor een aansluiting via SIP. Veel particulieren bellen al via het internet en nu is het SIP protocol dusdanig volwassen geworden dat het ook geschikt is voor zakelijke toepassingen.
 
Waar het bij ISDN-lijnen eenduidig is hoe deze technisch functioneren, is dit bij SIP-lijnen niet standaard. Voor een stabiele werking van een telefooncentrale (communicatieserver) met een SIP provider is het van groot belang de samenwerking tussen provider en centrale te testen.  
 
In Nederland opereren ongeveer 75 SIP providers. Om zeker te zijn dat bepaalde SIP providers geschikt zijn voor de NEC SV8100, wordt de SIP koppeling van tevoren uitvoerig getest bij Nextel, de master distributeur van de SV8100 in Nederland en Belgie, of bij NEC zelf. Bij gebleken technische geschiktheid en bewezen kwaliteit van de SIP provider wordt de SIP provider officieel gecertificeerd.
 
Provider Sollie.Comm heeft bij de laatste testen bewezen volledig te voldoen aan de SIP standaarden voor de NEC SV8100 communicatieoplossing. Sollie.Comm biedt een breed pakket van connectivity-diensten aan een grote groep resellers.