Eilie Telecom gaat verder onder de paraplu van de Sollie Groep

Geschreven op 08 november 2019.

Door Cick Geers

Dedemsvaart/Groningen, november 2019. Het Groningse Eilie Telecom heeft zich per 1 november 2019 aangesloten bij de Sollie Groep. Ondernemer Iebele Otten van Eilie Telecom: ‘Om de continuïteit van de diensten van Eilie ook in de toekomst te kunnen borgen, heb ik zorgvuldig gezocht naar een partij voor wie de passie voor techniek en innovatie gelijk opgaat met service, klantgerichtheid en ontzorging. Die partij heb ik gevonden in de Sollie Groep met vestigingen in Dedemsvaart en Groningen. De Sollie Groep bestaat uit direct sales organisatie Sollie.Comm en ViPro Services (wholesale telecom- en internetdiensten).

Sollie Groep-directeur en eigenaar Mark Sollie beaamt de overeenkomsten tussen beide bedrijven. ‘Sollie is een energiek en betrokken familiebedrijf. We hebben de afgelopen twee decennia (het bedrijf vierde onlangs het twintigjarig bestaan, red.) hard gewerkt om een serieuze speler in de markt van telecommunicatie en internetdiensten te worden. Met de aansluiting van Eilie Telecom halen we nog meer specifieke kennis op het gebied van mobiele telecommunicatie in huis en kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Een mooie aanvulling op ons dienstenpakket’.

Beide ondernemers zijn duidelijk overtuigd van de meerwaarde van de integratie van Eilie Telecom in de Sollie Groep. ‘Ook voor de klanten van Eilie Telecom biedt de aansluiting bij de Sollie Groep veel voordelen’, gaat Mark Sollie verder. ‘Zij kunnen vanaf dit moment profiteren van het uitgebreide productportfolio dat Sollie te bieden heeft. Onze kracht ligt in het feit dat we geloven in onze onafhankelijkheid. Wij focussen op klantgerichte oplossingen voor telecommunicatie en internetdiensten die we als bedrijf zélf kunnen bieden, beheren en supporten. Om die reden hebben wij al in 2004 onze eigen platformen ontwikkeld voor hosting, VoIP en connectiviteit. Daardoor hebben wij maximale grip op kwaliteit, stabiliteit en ontwikkeling van onze diensten. Voor ons een bewezen succesvolle manier waarop we kwaliteit borgen en, met echt een minimum aan afhankelijkheid van derde partijen, ondersteuning bieden aan onze klanten. Met de waardevolle toevoeging van Eilie breiden we onze dienstverlening verder uit op het gebied van mobiele telefonie’.

De integratie van Eilie Telecom in de Sollie Groep is momenteel in volle gang. Klanten zullen daar niets tot nauwelijks iets van merken. Daar waar gewenst of nodig worden zij op korte termijn bezocht door een specialist van de Sollie Groep. ‘Groei staat voor ons namelijk niet gelijk aan afstand of onpersoonlijkheid’, besluit Mark Sollie zijn verhaal. ‘De aandacht voor de klant en lokale aanwezigheid waren, zijn én blijven een groot goed in onze dienstverlening!’.