KPN gaat afscheid nemen van het traditionele telefoonnet

Geschreven op 25 april 2017.

In april heeft KPN aangekondigd dat zij afscheid gaat nemen van ISDN en de analoge telefoonlijn zoals we die nu kennen. ISDN gaat helemaal verdwijnen en voor de enkelvoudige analoge telefoonlijn (PSTN) komt er een oplossing, onder de naam EPOTS, echter meervoudig PSTN zal ook volledig worden uitgefaseerd.

De aangekondigde uitfasering is een logische stap. De techniek is verouderd en inmiddels is meer dan 50% van de aansluitingen in Nederland al gebaseerd op het moderne en toekomst-vaste alternatief VoIP. Afgezien van het feit dat de techniek verouderd is, zijn de traditionele PSTN- en ISDN-abonnementen bovendien heel erg duur in verhouding tot de moderne technieken. Mocht u dus nog steeds gebruik maken van ISDN of PSTN, dan is dit wel hèt moment om te gaan acteren.

De oplossing:

Als specialist op het gebied van internet en telecommunicatie, kan Sollie.Comm u natuurlijk een passend alternatief bieden. Dit alternatief heet VoIP ( Voice over Internet Protocol ) en houdt in dat er een breedbandverbinding wordt gebruikt om telefoongesprekken over af te handelen. Dit is een beproefde technologie die Sollie.Comm zelf al ruim 12 jaar met succes bij haar klanten implementeert.

Zoals eerder aangegeven, is meer dan 50% van Nederland inmiddels al overgestapt op VoIP. Ook uw bestaande telefoonsysteem kan met zogenaamde gateway’s (omzetters) gebruik maken van VoIP. Dit doen wij dagelijks, waarmee wij voor onze klanten naast modernisering, vaak ook aantrekkelijke besparingen realiseren.

Graag adviseren en begeleiden wij u in dit proces. We hebben na 12 jaar inmiddels de nodige ervaring…

Neem contact met ons op