We vieren deze maand 25 jaar verbinding

Geschreven op 25 augustus 2016.

We danken Sir Tim Berners-Lee en andere internetpioniers dat ze het mogelijk hebben gemaakt de wereld open en verbonden te maken.

Netwerken bestonden op zich al langer, maar die waren vooral bedoeld voor overheidsorganisaties. Dat veranderde in 1990. Toen schreef Tim Berners-Lee de eerste webbrowser. Op 23 augustus 1991 kwam het internet dus als publieke service beschikbaar. De Britse wetenschapper ontwikkelde dus als eerste websites en is de grootvader van de termen URL, HTML en HTTP.

En nu, 25 jaar later, kunnen we ons niet meer voorstellen dat we zonder internet zouden leven. Hoe zouden we anders mensen moeten bereiken, onze bankzaken moeten regelen en onze kleding moeten kopen?

Inmiddels staat Nederland in de top 3 van landen met de meeste en snelste breedbandaansluitingen per hoofd van de bevolking.  Sollie.Comm heeft hier mede een rol in gespeeld en was in 2001  één van de eerst aanbieders van ADSL in deze regio. Het internet zal blijven evolueren, snelheden en dataverbruik zullen verveelvoudigen. Ook in de toekomst zal Sollie.Comm hier aan mee blijven bouwen en staat daarom met raad en daad voor u klaar!