Bolscher Brug Deijl Notarissen haalt het optimale eruit

Geschreven op 03 november 2014.

Een treffend voorbeeld van een notariskantoor waarbij de hedendaagse ICT-technieken maximaal worden uitgebuit, is Bolscher Brug Deijl Notarissen. Hier zijn niet alleen enorme kostenbesparingen gerealiseerd, maar dankzij moderne ICT-oplossingen, ook meer efficiëncy, flexibiliteit en klantvriendelijkheid. Dit is grotendeels gerealiseerd met een glasvezeltje, niet dikker dan een “hoofdhaar.”

“Nadat we hadden gevraagd naar een snellere internetverbinding, kwam Sollie • Comm met het advies om gebruik te gaan maken van glasvezel. Wij hadden op dat moment nog een dure zakelijke SDSL-verbinding en het bleek dat een nieuwe glasvezelverbinding meer dan de helft goedkoper zou zijn. Daar hoefden we natuurlijk niet lang over na te denken.”

“Maar het werd nog interessanter toen Sollie • Comm voorstelde om ook de telefonie via die glasvezel te laten
verlopen, waardoor wij al onze dure ISDN-abonnementen de deur uit konden doen. Alleen het herstructureren van
die infrastructuur levert ons al meer dan € 6.000,00 per jaar op. Daar komt het voordeel van de lagere gesprekskosten nog eens bij, omdat het bellen over internet (VoIP) fors goedkoper is dan bellen via het traditionele telefoonnet. Dankzij de Fax-to-Email dienst van Sollie, komen faxberichten bij ons niet meer binnen op het faxapparaat maar gelijk digitaal in onze mailbox. Ik kan het bericht dus zo doorzetten naar een collega of digitaal opslaan in een map.”

“Omdat we nu zoveel extra bandbreedte hebben, kunnen we alle diensten over die ene glasvezelverbinding afnemen. Ook hebben we de WAAS dienst van Sollie • Comm er bij genomen. WAAS staat voor WiFi As A Service. Voor een vast bedrag per maand hebben we de meest hoogwaardige en betrouwbare WiFi-apparatuur in ons pand, waarmee we niet alleen ons eigen kantoorpersoneel van WiFi voorzien maar ook onze cliënten die in de wachtkamer even op internet willen.”

“Eigenlijk ongelooflijk! Als je bedenkt dat we nu minder dan de helft betalen voor onze internet- infrastructuur en
feitelijk 50x zoveel snelheid hebben, dan ben je gauw overtuigd van het belang om je bestaande infra eens tegen het licht te houden.”

“Je kunt wel stellen dat wij er uit halen wat er in zit...”

Martijn van der Brug - Bolscher Brug Deijl Notarissen

Nog even de actuele technieken en besparingsmogelijkheden op een rij:

Glasvezel - hoge internetsnelheden / dure ISDN-abonnementen kunnen de deur uit.
VDSL - Goed alternatief voor glasvezel. Hoge snelheden / dure ISDN-abonnementen de deur uit.
VoIP - Meer dan de helft van Nederland belt inmiddels via internet. Gesprekskosten doorgaans 40% lager
Fax-to-Email - Faxberichten gelijk digitaal in uw mailbox / dure faxlijnen de deur uit.
WiFi As A Service - WiFi voor uw kantoorpersoneel maar ook voor uw gasten, uitermate veilig.